Ελαιόλαδο: Αγόρασαν τενεκέ με 6 ευρώ το λίτρο αλλά ήταν νοθευμένο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ελαιόλαδο: Αγόρασαν τενεκέ με 6 ευρώ το λίτρο αλλά ήταν νοθευμένο

Ελαιόλαδο: Αγόρασαν τενεκέ με 6 ευρώ το λίτρο αλλά ήταν νοθευμένο

Share This


 Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά νοθείας στο ελαιόλαδο

Σε μάστιγα εξελίσσεται η νοθεία στο ελαιόλαδο και την ανάμειξή του με άλλες ουσίες. Οι απάτες σε βάρος ανυποψίαστων καταναλωτών βρίσκονται λόγω των υψηλών τιμών του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, με τους καταναλωτές να μπαίνουν σε νέες περιπέτειες από την κυκλοφορία μειγμάτων ελαιόλαδου με σπορέλαια και άλλες ουσίες.

Οικογένεια στον Βόλο πείστηκε και αγόρασε από φίλο που εμπορευόταν το προϊόν, ένα πεντόλιτρο για 30 ευρώ, δηλαδή με 6 ευρώ το λίτρο, ο οποίος με την σειρά του το είχε αγοράσει από “παραγωγό” στο Αίγιο. Πριν την αγορά δοκίμασαν το λάδι, περσινής παραγωγής “που μοσχομύριζε ελιά”. Η απάτη λόγω της τιμής πώλησης “φώναζε” από μακριά αλλά η οικογένεια προχώρησε στην αγορά και ρισκάρισε. Τα μέλη της οικογένειας μίλησαν για την “επιτυχημένη αγορά” σε φιλικό τους ζευγάρι που τους σύστησε να γίνει ανάλυση σε χημείο, πριν το καταναλώσουν. Εκεί αποδείχθηκε πως το λάδι ήταν επικίνδυνο για κατανάλωση, ενώ και ο φίλος από τον οποίο αγοράστηκε τους είπε πως και αυτός είναι θύμα απάτης , παρότι εμπορευόταν το προϊόν.

Οι καταναλωτές. σύμφωνα με το gegonota, που δεν αντέχουν το βάρος της αγοράς του ελαιολάδου  κάνουν το λάθος να ψάχνουν από τους παραγωγούς την αγορά χύμα ελαιολάδου σε ντενεκέδες, αλλά  κανείς δεν μπορεί να τους διαβεβαιώσει ως προς το περιεχόμενο. Η νόθευση μπορεί να γίνει μέχρι και με καροτίνη, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages