Π.Ε. Μεσσηνίας: Συνάντηση Αναστασόπουλου με εθελοντικές ομάδες του Νομού - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Π.Ε. Μεσσηνίας: Συνάντηση Αναστασόπουλου με εθελοντικές ομάδες του Νομού

Π.Ε. Μεσσηνίας: Συνάντηση Αναστασόπουλου με εθελοντικές ομάδες του Νομού

Share This

 


Συνάντηση είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος με εκπροσώπους εθελοντικών ομάδων της Μεσσηνίας.

Οι εκπρόσωποι από την Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΟΑΚ) 4Χ4, την ΓΑΙΑ – Εθελοντές Δυτικής Μάνης και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), έθεσαν στον Αντιπεριφερειάρχη ζητήματα που απασχολούν την λειτουργία και στελέχωση των ομάδων τους. Ειδικότερα ανέφεραν την ανάγκη πιστοποιημένης εκπαίδευσης των εθελοντών, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχειρησιακή τους ικανότητα, αλλά και την ανάγκη εξοπλισμού των εθελοντών με κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας, τα οποία πρέπει να είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συμφωνώντας με την αναγκαιότητα εκπαίδευσης και πιστοποίησης των εθελοντών, δεσμεύθηκε για την αποστολή επιστολής εκ μέρους της Περιφέρειας στα αρμόδια υπουργεία για τη δημιουργία παραρτημάτων εκπαιδευτικών επιτροπών στην περιοχή μας.

Παρευρέθηκαν στην συνάντηση από πλευράς ΟΑΚ 4Χ4 ο κ. Βλαχονικολός, από την ΓΑΙΑ οι κ. Ξυδέας και Αθανασόπουλος και την ΕΟΔ οι κ. Θωμόπουλος και Κεής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages