Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Δεν μπορούν να γίνουν νονοί τα ομόφυλα ζευγάρια – «Ανοιχτό» το ενδεχόμενο αυστηρότερων μέτρων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Δεν μπορούν να γίνουν νονοί τα ομόφυλα ζευγάρια – «Ανοιχτό» το ενδεχόμενο αυστηρότερων μέτρων

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Δεν μπορούν να γίνουν νονοί τα ομόφυλα ζευγάρια – «Ανοιχτό» το ενδεχόμενο αυστηρότερων μέτρων

Share This


 
Στο ζήτημα της δυνατότητας συμμετοχής ομόφυλων ζευγαριών στο Μυστήριο της Βάπτισης αναφέρθηκε ο κ. Χρυσόστομος, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Action 24».

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, μιλώντας στην εκπομπή «Action Τώρα», ξεκαθάρισε ότι τα ζευγάρια, ομόφυλα και ετερόφυλα, που έχουν τελέσει μόνο πολιτικό γάμο και άρα δεν διαθέτουν πιστοποιητικό θρησκευτικού γάμου, δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο Μυστήριο της Βάπτισης, ως ανάδοχοι.

«Δεν μπορεί ένας που δεν αναγνωρίζει το Μυστήριο του Γάμου να ζητάει να γίνει νονός. Δεν μπορείς να λες “πιστεύω” στο ένα Μυστήριο και “απορρίπτω” το άλλο Μυστήριο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος. «Ο ρόλος του αναδόχου είναι στην ουσία να κάνει κατήχηση, σύμφωνα με την Ορθόδοξη πίστη. Πως, ένας νονός ο οποίος δεν πιστεύει, θα κατηχήσει την πίστη αυτή;», αναρωτήθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

«Μπορεί να γίνουν και αυστηρότερα»

Απαντώντας σε ερώτημα αν η στάση της Εκκλησίας πρέπει να είναι τόσο αυστηρή σημείωσε:

«Μπορεί να γίνουν και αυστηρότερα για την Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα το αποφασίσει. Θα το αποφασίσει η Σύνοδος της Ιεραρχίας. Θα συζητήσουμε, θα κατατεθούν οι εισηγήσεις των επιτροπών και θα αποφασίσουμε τι θα ακολουθήσουμε».

Για τους βουλευτές που ψήφισαν «ναι»

Ο κ. Χρυσόστομος σχολίασε την απόφαση του Μητροπολίτη Πειραίως, Σεραφείμ, να θέσει εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές που ψήφισαν την κυβερνητική παρέμβαση για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Ο κάθε ένας Μητροπολίτης στην επαρχία του έχει το δικαίωμα να διαχειριστεί τις σχέσεις του με τους πολιτικούς άρχοντες», είπε ο κ. Χρυσόστομος.

Στο ερώτημα αν ο ίδιος θα κάνει δεκτούς στην Εκκλησία βουλευτές που ψήφισαν «ναι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ανέφερε ότι δεν αντιμετωπίζει τέτοιες «δυσκολίες».

«Εγώ δεν έχω στην επαρχία μου τέτοιους βουλευτές, εκτός του αρχηγού της Νέας Αριστεράς, ο οποίος δεν έρχεται στην Εκκλησία ο άνθρωπος. Έχει εκπεφρασμένη θέση», σημείωσε ο κ. Χρυσόστομος και προσέθεσε: «Εγώ δεν έχω αυτή τη δυσκολία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages