Μάκαρης: Να γνωμοδοτήσει αρνητικά το ΠΕΣΥΠ για τις ανεμογεννήτριες στο Μαυροβούνι Κορώνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μάκαρης: Να γνωμοδοτήσει αρνητικά το ΠΕΣΥΠ για τις ανεμογεννήτριες στο Μαυροβούνι Κορώνης

Μάκαρης: Να γνωμοδοτήσει αρνητικά το ΠΕΣΥΠ για τις ανεμογεννήτριες στο Μαυροβούνι Κορώνης

Share This

 


Στις 30-06-2023 ανανεώθηκε η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του έργου «εγκατάστασης και λειτουργίας σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ισχύος 22,5 ΜW στην περιοχή Μαυροβουνίου, Δήμου Πύλου- Νέστορος , νομού Μεσσηνίας».

Δεδομένου: Ότι υπήρχε αρνητική εισήγηση από τη Νομαρχία Μεσσηνίας για αιολικό πάρκο στην συγκεκριμένη περιοχή (απόφαση 146/2008 νομαρχιακού συμβουλίου Μεσσηνίας).
Ότι υπάρχει πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου- Νέστορος κατά της συγκεκριμένης εγκατάστασης.
Ότι η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στην περιοχή NATURA 2000 και η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών θα αλλοιώσει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.
Ότι υπάρχει ξεκάθαρη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας όπως διαφάνηκε από το συλλαλητήριο που έγινε στις 18/2 και στο οποίο συμμετείχε και η παράταξή μας .
Θα πρέπει το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει ξεκάθαρη θέση κατά της συγκεκριμένης εγκατάστασης δηλαδή να γνωμοδοτήσει αρνητικά.

Ερωτάται η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου εάν θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην συγκεκριμένη περιοχή.

Διαβάστε εδώ:

Απόφαση 146/2008 Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας

ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2008

Η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου- Νέστορος (13-02-24)
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages