Επάνδρωση με προσωπικό και διάθεση ασθενοφόρου για τις ανάγκες των Ιατρείων Κορώνης, Χαρακοπιού και Λογγά στη Βουλή - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Επάνδρωση με προσωπικό και διάθεση ασθενοφόρου για τις ανάγκες των Ιατρείων Κορώνης, Χαρακοπιού και Λογγά στη Βουλή

Επάνδρωση με προσωπικό και διάθεση ασθενοφόρου για τις ανάγκες των Ιατρείων Κορώνης, Χαρακοπιού και Λογγά στη Βουλή

Share This


 Την επάνδρωση και λειτουργία σε 24ωρη βάση των Ιατρείων Κορώνης και Χαροκοπιού, αλλά και την διάθεση ασθενοφόρου σε 24ωρη βάση ζητά από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας Αδώνη Γεωργιάδη ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος,

Αναλυτικά η Ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Θέμα: Επάνδρωση με προσωπικό και διάθεση ασθενοφόρου για τις ανάγκες των Ιατρείων Κορώνης, Χαρακοπιού και Λογγά του Νομού Μεσσηνίας. 

Η ευρύτερη περιοχή από το Πεταλίδι μέχρι και την Κορώνη, είναι από τις πλέον τουριστικές του Νομού Μεσσηνίας.

Είναι όμως και η πλέον προβληματική, από πλευράς παροχής υγειονομικών υπηρεσιών, αφού το περιφερειακό Ιατρείο Κορώνης του Δήμου Πύλου-Νέστορος, το οποίο θα έπρεπε να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, καθώς διαθέτει και εξαιρετικές κτηριακές εγκαταστάσεις, υπολειτουργεί,  ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το Ιατρείο Χαρακοπιού του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Το Ιατρείο στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λογγά του Δήμου Μεσσήνης και αυτό δεν είναι πλήρως επανδρωμένο.

Σημειώνεται, ότι για όλη αυτή την απομακρυσμένη περιοχή, αφού η Κορώνη απέχει από την Καλαμάτα περισσότερο από μια ώρα, δεν υπάρχει ούτε ένα ασθενοφόρο.

Αποτέλεσμα είναι να χάνονται και να διακινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Επειδή αυτή η κατάσταση, δεν μπορεί να συνεχίζεται,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι θα πράξει άμεσα για την επάνδρωση και λειτουργία σε 24ωρη βάση των Ιατρείων Κορώνης και Χαροκοπιού, αλλά και την παρουσία ασθενοφόρου, επίσης σε 24ωρη βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages