Στους δρόμους για αγώνα την Τρίτη οι αγρότες και συνταξιούχοι της Μεσσηνίας στη Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στους δρόμους για αγώνα την Τρίτη οι αγρότες και συνταξιούχοι της Μεσσηνίας στη Καλαμάτα

Στους δρόμους για αγώνα την Τρίτη οι αγρότες και συνταξιούχοι της Μεσσηνίας στη Καλαμάτα

Share This

 


«Δίνουν ψυχούλα και σπέρνουν διχασμό. Η απάντηση μας θα είναι η συσπείρωση απέναντι στην κοροϊδία τους» αυτό είναι το μήνυμα αγανάκτησης των αγροτών που παραμένουν στα… αναχώματα συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Με κάθοδο των τρακτέρ και συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα, αποκλεισμούς δρόμων, τελωνείων και δημοσίων κτιρίων, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες.

Έτσι και οι αγρότες της Μεσσηνίας που σήμερα συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσσήνης-Χανδρινού-Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού, όπου από κοινού αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους συμμετέχοντας στο Παναγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει με τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν δέχθηκε την παρουσία των τρακτέρ οι αγρότες – από Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα – δηλώνουν αποφασισμένοι να κατέλθουν με αυτά στο συλλαλητήριο της Τρίτης. Για το θέμα θα υπάρξει αύριο σχετική διαβούλευση.

Στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε η μαζική συμμετοχή των αγροτών των τεσσάρων αυτών συλλόγων στο παναγροτικό συλλαλητήριο, οι οποίο θα μεταβούν στην Αθήνα με λεωφορεία, δίνοντας το παρών στην προσυγκέντρωση της Ομόνοιας και στην πορεία μέχρι το Σύνταγμα, όπου θα ενσωματωθούν στο μπλόκο της Νίκαιας. Μάλιστα η συμμετοχή αναμένεται μαζική.

Σε διαμαρτυρία προχωρούν και οι συνταξιούχοι της Μεσσηνίας, διοργανώνοντας στις 20 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΠΕ Μεσσηνίας. Για το λόγο αυτό εκπρόσωποι των σωματείων της περιοχής διένημαν σήμερα ενημερωτικά φυλλάδια σε πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα που κάνουν με πάγια αιτήματα για τα ζητήματα της υγείας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα

Με μια απαράδεκτη ενέργεια η κυβέρνηση και ο υπουργός υγείας, δημιουργούν ένα ακόμη χειρότερο καθεστώς για τους ασφαλισμένους, όσον αφορά στη συμμετοχή τους στην αγορά των γενοσήμων φαρμάκων, που μεγαλώνει ακόμη και μέχρι 50% σε κάποια από αυτά.
Ειδικά για τους συνταξιούχους η απόφαση αυτή έρχεται να χτυπήσει ακόμη περισσότερο το βιοτικό τους επίπεδο, αφού είναι αυτοί που έχουν ανάγκη μεγαλύτερη για φάρμακα. Με την κυβερνητική απόφαση υποχρεώνονται να πληρώνουν ακόμα περισσότερα για την υγεία τους από τις τσακισμένες συντάξεις τους. Τα παχιά λόγια της κυβέρνησης για τις δήθεν αυξήσεις στις συντάξεις για άλλη μια φορά αποδείχνονται απάτη.
Οι συνταξιούχοι πληρώσαμε και πληρώνουμε εισφορές μια ζωή γι’ αυτά, τα δικαιούμαστε δωρεάν. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποκαταστήσει την αδικία. Διεκδικούμε δωρεάν φαρμακευτική αγωγή, να καταργηθεί η συμμετοχή σ’ αυτήν. Να καταργηθεί η λίστα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, να καλύπτονται όλα τα φάρμακα και σκευάσματα που συνταγογραφούν οι γιατροί με την δική τους επιστημονική ευθύνη.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η καρδιά των συνταξιούχων χτυπάει αγωνιστικά σε όλη την χώρα με περιφερειακές κινητοποιήσεις ανά νομό

 ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. 

Στην Καλαμάτα Οι συνταξιουχικές οργανώσεις του νομού: 

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΚΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, 

ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, 

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ) ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΡΗΤΗΣ.  

   

    Σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία από τα συνταξιουχικά Σωματεία ΟΑΕΕ, ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΕΚΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, έδωσαν την μάχη της ενημέρωσης και του καλέσματος στην κινητοποίηση, σε χώρους όπου συχνάζουν οι συνταξιούχοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages