Κραυγή αγανάκτησης από τους γονείς της Καλαμάτας: “Δεν θα ανεχτούμε η βία να είναι η καθημερινότητα των παιδιών μας” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κραυγή αγανάκτησης από τους γονείς της Καλαμάτας: “Δεν θα ανεχτούμε η βία να είναι η καθημερινότητα των παιδιών μας”

Κραυγή αγανάκτησης από τους γονείς της Καλαμάτας: “Δεν θα ανεχτούμε η βία να είναι η καθημερινότητα των παιδιών μας”

Share This

 


Κραυγή αγανάκτησης από τους γονείς: “Δεν θα ανεχτούμε η βία να είναι η καθημερινότητα των παιδιών μας-Άμεση στελέχωση των σχολείων με επαγγελματίες ψυχικής υγείας”

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την έκρηξη της σχολικής – εφηβικής βίας, που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα στην πόλη! Την Πέμπτη το μεσημέρι, την ώρα που σχολούσαν τα παιδιά, λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο του σχολείου μας, συνέβη σοβαρό περιστατικό με τραυματισμό ανηλίκου, μπροστά στα μάτια των μαθητριών/μαθητών!

Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε η βία να είναι η καθημερινότητα των παιδιών μας! Δεν θα επιτρέψουμε να πιστέψουν ότι αυτή είναι μία φυσιολογική κατάσταση!

Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν ώστε να επανέλθουν η γαλήνη και η ειρήνη στη σχολική κοινότητα της πόλης μας! Απαιτούμε άμεση λήψη μέτρων για την επαρκή στελέχωση όλων των σχολικών μονάδων της πόλης με επαγγελματίες ψυχικής υγείας, που από την μεριά τους θα ασχοληθούν είτε εξατομικευμένα με τις ανάγκες και τις δυσκολίες των εφήβων είτε πραγματοποιώντας προγράμματα ευαισθητοποίησης για θέματα συμπεριφοράς, επίλυσης συγκρούσεων, διαχείρισης θυμού κ.α. Επίσης, δεδομένης της δύσκολης εποχής την οποία διανύουμε και των ψυχοπιεστικών παραγόντων (ανεργία, ενδοοικογενειακή βία κα.) καθίσταται επιτακτική η υποστήριξη των γονέων όσο ποτέ άλλοτε από όλες τις δομές ψυχικής υγείας της πόλης.

Καλαμάτα, 15/02/2024
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages