Συγκέντρωση στην Καλαμάτα για την ακρίβεια και τα φάρμακα στη δημόσια υγεία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συγκέντρωση στην Καλαμάτα για την ακρίβεια και τα φάρμακα στη δημόσια υγεία

Συγκέντρωση στην Καλαμάτα για την ακρίβεια και τα φάρμακα στη δημόσια υγεία

Share This

 


Συγκέντρωση για την ακρίβεια και κυρίως για τα σοβαρά ζητήματα στη δημόσια υγεία πραγματοποιούν συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της Μεσσηνίας, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας (πρώην σχολές Παπαφλέσσα) στην Καλαμάτα, στις 12 το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι “είμαστε ξανά στον δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε άμεσες λύσεις για τα προβλήματα της υγείας – πρόνοιας που η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και απειλείται η ζωή μας από ένα σύστημα υγείας που σταθερά παραχωρείται και παραδίδεται στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων και γίνεται όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα, την στιγμή που πέρα των άλλων η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα” και μεταξύ άλλων, σημειώνουν: “Τα γραφεία υποδοχής ασθενών στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας «σηκώνουν τα χέρια», ανακοινώνοντας σε όσους ξεροσταλιάζουν για να εξεταστούν ή να λάβουν φροντίδα για τραύματα κλπ. ότι «δυστυχώς …φρακάραμε». Οι αναμονές στα επείγοντα είναι πολύωρες. Το λιγοστό υγειονομικό προσωπικό, εξαντλημένο από τα χρόνια της πανδημίας, με ελάχιστα μέσα στα χέρια του και υποδομές – ρημαδιό, δίνει τη μάχη σε «πολεμικές» συνθήκες και κάθε βδομάδα είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Τα κέντρα υγείας είναι υποστελεχωμένα και με ελλείψεις σε υποδομές. Τα τελευταία χρόνια το μόνιμο ιατρικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, έχει μειωθεί στο 1/3 (από 60 περίπου όταν λειτουργούσε ως ΙΚΑ, σε 20 σήμερα σαν Κ.Υ.). Ανάλογη μείωση υπάρχει και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Ειδικά το οδοντιατρικό κινδυνεύει να κλείσει”.

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα Σωματεία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας και το παράρτημα Καλαμάτας του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΚΟ Τραπεζών, ενώ ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Μεσσηνίας με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., αποφάσισε να συμμετέχει στην κινητοποίηση, τονίζοντας: “Η υγεία μας αφορά όλους. Αγωνιζόμαστε για δωρεάν δημόσια υγεία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages