Ιδρύεται Οικοτροφείο στο Δήμο Οιχαλίας για άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ιδρύεται  Οικοτροφείο στο Δήμο Οιχαλίας για άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος

Ιδρύεται Οικοτροφείο στο Δήμο Οιχαλίας για άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος

Share This

 


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, στο γραφείο της Δημάρχου Οιχαλίας, κας. Γεωργακοπούλου Παναγιώτας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, κο. Σαραβελάκη Κωνσταντίνο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να υπάρξει ενημέρωση, σχετικά με την έγκριση, από άποψη σκοπιμότητας, ίδρυσης και λειτουργίας, καθώς και την χορήγηση άδειας ίδρυσης Οικοτροφείου για άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, εκ μέρους της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ανωτέρω έγκριση δημιουργίας Οικοτροφείου, του μοναδικού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καταλυτικό ρόλο είχε η παραχώρηση από πλευράς του Δήμου Οιχαλίας, του κτηρίου του πρώην Γυμνασίου Μερόπης, με την υπ. αρ. 61/2022/11-10-2022 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Ενός κτηρίου, με συνολική έκταση περί τα 700 τ.μ. και δύο πτέρυγες, το οποίο καλύπτει τις προδιαγραφές δημιουργίας του εν λόγω Οικοτροφείου. Αρχικά σχεδιάζεται η επισκευή των 450 τ.μ., με τις δωρεές από την ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε., ενώ ο υπόλοιπος χώρος θα μπορέσει να αξιοποιηθεί στο μέλλον και για άλλες χρήσεις.

Η Δημοτική Αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της, προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος πρόνοιας και αλληλεγγύης της. Η λειτουργία του Οικοτροφείου πέραν του οφέλους στα άτομα με αυτισμό, καθώς θα προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα αποφέρει πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη στη περιοχή μας, από επισκέπτες και εργαζομένους της Δομής. Τα έξοδα λειτουργίας της Δομής θα καλύπτονται από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages