Συλλαλητήριο στην Καλαμάτα για τον πλειστηριασμό κατοικίας ηλικιωμένης χωρίς εισόδημα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συλλαλητήριο  στην Καλαμάτα για τον πλειστηριασμό κατοικίας ηλικιωμένης χωρίς εισόδημα

Συλλαλητήριο στην Καλαμάτα για τον πλειστηριασμό κατοικίας ηλικιωμένης χωρίς εισόδημα

Share This


 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

“Στις 7 Φεβρουαρίου του 2024 βγάζουν στον πλειστηριασμό την μοναδική κατοικία ηλικιωμένης, που το μόνο της εισόδημα είναι η επιδότηση από τα ΚΕΑ” αναγγέλλει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την τράπεζα ALPHA BANK, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί…


“Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο” τονίζει το Σωματείο και συνεχίζει: “Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο επιβεβαιώνεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που χάνουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες και τα funds είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, ανάπηροι ή χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειές τους. Η αγριότητα έφθασε στο απόγειό της. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες συλλήψεων οικογενειών επειδή δεν δέχτηκαν να εγκαταλείψουν το πατρικό τους σπίτι, το οποίο είχε αγοραστεί από FUND.

Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για να στηρίξει τις οικογένειες αυτές που πετάχτηκαν ή κινδυνεύουν να πεταχτούν στον δρόμο. Δεν μπορούν στο όνομα της προστασίας της κερδοφορίας των τραπεζών και των funds άνθρωποι, πολύ περισσότερο ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, ηλικιωμένοι, άνεργοι, παιδιά, να πετιούνται στον δρόμο, γεγονός που αποτελεί ό,τι πιο προσβλητικό και επικίνδυνο για την αξιοπρέπειά τους αλλά και την ίδια τους τη ζωή. Τράπεζες και funds έχουν ενισχυθεί επανειλημμένα με την καταλήστευση του ελληνικού λαού με δεκάδες δισ. με τις συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις στα χρόνια της κρίσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

– Να σταματήσει αυτό το αίσχος και πιο συγκεκριμένα να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις σε ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες και σε κάθε λαϊκή οικογένεια.

– Να ακυρωθεί κάθε πράξη που τους αφαιρεί την ιδιοκτησία. Σε περίπτωση που τα σπίτια έχουν ήδη αγοραστεί με πλειστηριασμό να επιστραφούν τα χρήματα στους αγοραστές από τα funds.

– Να εξασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση δωρεάν και ασφαλής κατοικία σε όλες αυτές τις οικογένειες.

– Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί πρώτης και δεύτερης κατοικίας και οι επαγγελματικοί χώροι των αυτοαπασχολουμένων, ελεύθερων επαγγελματιών και βιοτεχνών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages