Υπεγράφη η σύμβαση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Δήμο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Υπεγράφη η σύμβαση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Δήμο Καλαμάτας

Υπεγράφη η σύμβαση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Δήμο Καλαμάτας

Share This


Τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή του ελαιολάδου στο ράφι στην ΕΕ εμφάνισε τον Ιανουάριο του 2024 η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη (28/2).

Ειδικότερα, μεταξύ Ιανουαρίου 2023 και Ιανουαρίου 2024, η τιμή στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 67%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό για το σύνολο της ΕΕ ήταν 50%.

Τα πρωτεία είχε η Πορτογαλία, στην οποία η αύξηση έφτασε το 69%, ενώ στην τρίτη θέση ήταν η Ισπανία, με αύξηση 63%. Στον αντίποδα, οι μικρότερες αυξήσεις τιμών καταγράφηκαν στη Ρουμανία (+13%), την Ιρλανδία (+16%) και την Ολλανδία (+18%).

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η τιμή του ελαιολάδου σημείωσε αύξηση 37% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2022 και έκτοτε ακολούθησε ανοδική πορεία, με τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο να εμφανίζουν αυξήσεις 44% και 50% αντίστοιχα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής κορυφώθηκε τον Νοέμβριο, φτάνοντας το 51%, για να ακολουθήσει μικρή αποκλιμάκωση τον τελευταίο μήνα του 2023, όταν και διαμορφώθηκε στο 47%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages