Μεγάλη συμμετοχή κόσμου στην κεντρική πλατεία για το παραδοσιακό γαϊτανάκι και την παρέλαση του δράκου! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μεγάλη συμμετοχή κόσμου στην κεντρική πλατεία για το παραδοσιακό γαϊτανάκι και την παρέλαση του δράκου!

Μεγάλη συμμετοχή κόσμου στην κεντρική πλατεία για το παραδοσιακό γαϊτανάκι και την παρέλαση του δράκου!

Share This


 Πλήθος κόσμου σήμερα γέμισε την κεντρική πλατεία για να απολαύσει το παραδοσιακό γαϊτανάκι με χορογραφίες που είχαν ετοιμάσει οι μικρές χορεύτριες της Δημοτικής Σχολής Χορού, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, συνοδεία της μουσικής από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια τα υπόλοιπα παιδιά της πόλης, και χόρεψαν σε ρυθμούς Καρναβαλιού. Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό, μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν και με την εμφάνιση του δράκου που έκανε την παρέλασή του από το Πνευματικό Κέντρο της πόλης μέχρι και την κεντρική πλατεία, συνοδευόμενος φέτος και από το δρακούδι του!

Οι μικροί καλλιτέχνες της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας δούλεψαν το προηγούμενο διάστημα και έφτιαξαν με πολύ μεράκι τον γιγάντιο πολύχρωμο δράκο που εμφανίστηκε στην κεντρική πλατεία κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τα φωτογραφικά κλικ.

Όπως μάς εξήγησε η Λέττα Πετρουλάκη, το δρώμενο του δράκου που έρχεται με το ξύπνημα της άνοιξης, συμβολίζει την ευημερία αλλά και τη δύναμη που πρέπει να έχει ο άνθρωπος για να ανταποκρίνεται στις δυσκολίες της εποχής. Δεκάδες παιδιά απόλαυσαν την παρουσία του, ενώ το σκηνικό εμπλουτίστηκε και με τους ξυλοπόδαρους που έκαναν την εμφάνισή τους και διασκέδασαν τα παιδιά.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας συνεχίζονται, με τον κόσμο να ανηφορίζει το απόγευμα στα Περιβολάκια για το παραδοσιακό δρώμενο "πάνου γένια, κάτου γένια και στη μέση μπιχλιμπίδια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages