Σε κλίμα συγκίνησης το τρισάγιο στη μνήμη του Επαμεινώνδα Κωστέα στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σε κλίμα συγκίνησης το τρισάγιο στη μνήμη του Επαμεινώνδα Κωστέα στην Καλαμάτα

Σε κλίμα συγκίνησης το τρισάγιο στη μνήμη του Επαμεινώνδα Κωστέα στην Καλαμάτα

Share This

 


Τρισάγιο στη μνήμη του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπτεράρχου ε.τ. Επαμεινώνδα Κωστέα, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, στο σημείο του δυστυχήματος (πάνω από τη βόρεια πύλη του στρατιωτικού αεροδρομίου) από τον Δήμο Καλαμάτας σε συνεργασία με την Κοινότητα Άριος.

Τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου πιλότου, παρουσία της οικογένειάς του, συναδέλφων και φίλων του, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας καθώς και της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Μάνης, απ' όπου και καταγόταν.

Η δήλωση του Δημάρχου Καλαμάτας

"Ο άδικος χαμός του Καλαματιανού Αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας μας, ιπτάμενου Επαμεινώνδα Κωστέα, στις 27 Δεκεμβρίου 2023, στην τελευταία και μοιραία πτήση του με αεροσκάφος Τ2, βύθισε στη θλίψη ολάκερο το Δήμο μας, τη Μεσσηνία μας, την Πατρίδα μας.
Ο ήρωας, διότι έτσι οφείλουμε να το θυμόμαστε και να τον μνημονεύουμε, ο Αντιπτέραρχος επί τιμή Επαμεινώνδας Κωστέας, έπεσε, εν ώρα καθήκοντος. Και έπεσε ηρωικά, προστατεύοντας τον οικισμό που βρίσκεται πλησίον του του τόπου δυστυχήματος, τον Άρι. Έγινε θυσία για να μην θρηνήσουμε περισσότερα θύματα, χάνοντας ο ίδιος τη ζωή του.
Με πρωτοβουλία του Δήμου μας και συγκεκριμένα της Δημοτικής Κοινότητας Άριος, ανεργέθηκε σε εκείνο το σημείο ένα μνημείο, ένα εικονοστάσι, για να μας θυμίζει τη θυσία του ήρωα πιλότου της 120ΠΕΑ/363ΜΕΑ, Επαμεινώνδα Κωστέα στο τραγικό δυστύχημα που του κόστισε τη ζωή, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη του.
Να είναι περήφανη η οικογένειά του, να είναι περήφανοι οι συνάδελφοί του.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.
Αθάνατος!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages