Αυτοψία έργων στην περιοχή Στούπας Μεσσηνίας: Τέλος Απριλίου έτοιμη η ανάπλαση - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αυτοψία έργων στην περιοχή Στούπας Μεσσηνίας: Τέλος Απριλίου έτοιμη η ανάπλαση

Αυτοψία έργων στην περιοχή Στούπας Μεσσηνίας: Τέλος Απριλίου έτοιμη η ανάπλαση

Share This

 


Αυτοψία πραγματοποίησε σε έργα που εξελίσσονται στην περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Στούπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, συνοδευόμενος από στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας. Τα έργα που επιθεώρησε είναι η βελτίωση της παραλιακής οδού του οικισμού Στούπας της Κοινότητας Νεοχωρίου και το έργο βελτίωσης της 1ης επαρχιακής οδού, στο τμήμα από Στούπα έως Άγιο Νίκωνα.

 

Βελτίωση παραλιακής οδού Στούπας προϋπολογισμού 760.000 €-Ποιές παρεμβάσεις θα γίνουν

Το έργο αφορά την ανάπλαση της παραλιακής οδού για μήκους 422 μ., χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) και υλοποιείται από τη διεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας σε συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Μάνης.
Οι προβλεπόμενες εργασίες είναι: αποξήλωση των υλικών της οδού (πεζοδρόμια, κράσπεδα, ρείθρα κλπ.), διάστρωση με υλικό υπόβασης, κατασκευή στρώσης οπλισμένου σκυροδέματος, διάστρωση άμμου προς έδραση κυβόλιθων και τοποθέτηση κυβόλιθων από σκυρόδεμα. Επιπλέον το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, κατασκευών για την στάθμευση των ποδηλάτων, αντικατάσταση στα φθαρμένα παγκάκια, τοποθέτηση ζαρντινιέρων προς φύτευση δέντρων, νέες μεταλλικές κλίμακες για την πρόσβαση στην παραλία, ενώ για τη διευκόλυνση των λουομένων θα αντικατασταθούν οι υφιστάμενες ντουζιέρες. Η μελέτη έχει σχεδιαστεί και προβλέπονται παρεμβάσεις για την ασφαλή καθοδήγηση ατόμων με προβλήματα όρασης.
Κατά την αυτοψία, στην οποία παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρίου Γιώργος Χοντζέας, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του έργου, ενώ το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης εκτιμήθηκε στο τέλος Απριλίου, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη, παρουσία και του αναδόχου, που έγινε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages