Μάκαρης: Ξεκάθαρες τοποθετήσεις για την Πελοπόννησο και αόριστες απαντήσεις από την περιφερειακή αρχή. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μάκαρης: Ξεκάθαρες τοποθετήσεις για την Πελοπόννησο και αόριστες απαντήσεις από την περιφερειακή αρχή.

Μάκαρης: Ξεκάθαρες τοποθετήσεις για την Πελοπόννησο και αόριστες απαντήσεις από την περιφερειακή αρχή.

Share This


 
Στην πρόσφατη συνεδρίασή λογοδοσίας η παράταξη “Πρώτα η Πελοπόννησος” κατέθεσε 3 ερωτήσεις προς την περιφερειακή αρχή.

Η πρώτη αφορούσε την ανάγκη να υπάρξει μια ξεκάθαρη αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Μαυροβούνι  Κορώνης, η δεύτερη για το κρίσιμο ζήτημα  οδικής ασφάλειας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η τρίτη το προβλήματα που υπάρχουν στην Αργολίδα με την άρδευση των καλλιεργειών και την λειτουργία του Ανάβαλου.

Για το θέμα της οδικής ασφάλειας, ο  περιφερειακός  σύμβουλος Γιάννης Σιάτος έκανε αναλυτική παρουσίαση των δραματικών στατιστικών στοιχείων,  που δείχνουν πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πρώτη στα τροχαία δυστυχήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Για αυτό προσκάλεσε τον περιφερειάρχη να  δεσμευτεί για μείωση των ατυχημάτων στο μισό στο τέλος της θητεία του.

Κλείνοντας, ο επικεφαλής Μανώλης Μάκαρης, πήγε ακόμα πιο πέρα την τοποθέτηση του Γιάννη Σιάτου, λέγοντας πως ο στόχος θα πρέπει να είναι το Vision Zero στην οδική ασφάλεια (στόχος για μηδενικά τροχαία ατυχήματα) που είναι μια στρατηγική που έχουν υιοθετήσει στο εξωτερικό(πχ Σουηδία).

Σε ανακοίνωση της παράταξης επισημαίνεται ότι η Περιφερειακή αρχή:

Για το ζήτημα των ανεμογεννητριών στην Κορώνη, παρόλο που σχεδόν όλες οι παρατάξεις ήταν κατά της συγκεκριμένης επένδυσης η περιφερειακή αρχή δεν έχει ξεκάθαρη θέση αφού φαίνεται να αρκείται «σε μια απόφαση-αίτηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να δοθεί και στην Περιφέρεια η δυνατότητα να γνωμοδοτήσει».

Παρόλα’ αυτά, ο περιφερειάρχης κ. Πτωχός δεν απάντησε αφού προφανώς δεν έχει πολιτικό σχέδιο για την μείωση των τροχαίων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Από την πλευρά μας, ρωτάμε ακόμη μια φορά την περιφερειακή αρχή:

1) Τι προτίθεστε να κάνετε για το μεγάλο πρόβλημα της άρδευσης της Αργολίδας;

2) Ποια είναι η θέση σας για την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στο Μαυροβούνι Κορώνη;

3) Θα θέσετε ως προτεραιότητα την μείωση των τροχαίων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages