Περιστατικό ηλεκτρονικής παραπλάνησης μέσω ψεύτικου προφίλ καταγγέλλει ο Δήμαρχος Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Περιστατικό ηλεκτρονικής παραπλάνησης μέσω ψεύτικου προφίλ καταγγέλλει ο Δήμαρχος Καλαμάτας

Περιστατικό ηλεκτρονικής παραπλάνησης μέσω ψεύτικου προφίλ καταγγέλλει ο Δήμαρχος Καλαμάτας

Share This

 


Περιστατικό ηλεκτρονικής παραπλάνησης μέσω ψεύτικου προφίλ καταγγέλλει ο Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο δήμαρχος Καλαμάτας έκανε γνωστό μέσω του προσωπικού λογαριασμού στα social media ότι το τελευταίο διάστημα ένα δεύτερο προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί αντίγραφο του δικού του λογαριασμού και όπως αναφέρει στο ψεύτικο αυτό προφίλ έχουν ήδη γίνει μια σειρά από αναρτήσεις.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή ο Θανάσης Βασιλόπουλος προσέφυγε στις Αρχές καταγγέλλοντας το γεγονός στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Προτρέποντας τους πολίτες σε μεγάλη προσοχή απέναντι στο περιεχόμενο και εν γένει στον ψεύτικο αυτό λογαριασσμό, ο Θαν. Βασιλόπουλος αναφέρει σε ανάρτησή του ότι «Επικοινώνησα νωρίτερα σήμερα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας καθώς ενημερώθηκα για την εμφάνιση τα τελευταία 24ωρα στο Facebook, fake σελίδας – αντίγραφο με τα στοιχεία του επίσημου λογαριασμού μου. Παρακαλώ όλους να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς είναι άγνωστοι οι σκοποί που εξυπηρετούν. Προφανώς και έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για τον εντοπισμό και τη δίωξη των απατεώνων.»

Η ανάρτηση του Θανάση Βασιλόπουλου, δημάρχου Καλαμάτας: 

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό ψεύτικου προφίλ που αφορά σε αιρετό πρόσωπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Προ ημερών αντίστοιχο γεγονός κατήγγειλε στις Αρχές και ο δήμαρχος Σπάρτης.

Με ανάρτησή του ο Μιχάλης Βακαλόπουλος είχε προτρέψει σε προσοχή και καταγγελλία του fake προφίλ.

Διαβάστε παρακάτω την ανάρτηση του Μιχάλη Βακαλόπουλου, δημάρχου Σπάρτης: 

Ψεύτικο προφίλ δημάρχου εντοπίστηκε και στην Λευκάδα. Ενα δεύτερο fake profile του δημάρχου Λευκάδας Βεργίνη Ξενοφώντα έγινε αντιληπτό με τον ίδιο να προβαίνει άμεσα σε καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Τουλάχιστον δύο σελίδες με ψεύτικα προφίλ του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, εντοπίστηκαν από στελέχη του δήμου. Μάλιστα, σε ανακοίνωση της, η δημοτική αρχή είχε γνωστοποιήσει το θέμα σημειώνοντας: «Το ίδιο είχε συμβεί και κατά το παρελθόν και είχε και τότε καταγγελθεί.

Ενημερώνουμε εκ νέου ότι ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, δεν διατηρεί σελίδα ούτε στο Facebook ούτε σε κανένα άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ως εκ τούτου τέτοιες σελίδες, όπως η συγκεκριμένη, είναι παντελώς ψεύτικες και δεν γνωρίζουμε τι σκοπό εξυπηρετούν. Θα γίνει και πάλι αναφορά στο FB και θα αναμένουμε τις ενέργειές του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages