Το FunBasket Festival βρέθηκε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 Το FunBasket Festival βρέθηκε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα

Το FunBasket Festival βρέθηκε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα

Share This

 


Το FunBasket Festival βρέθηκε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για μια ημέρα γεμάτη άθληση και ψυχαγωγία. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, περίπου 100 παιδιά από τις ομάδες και αρκετά σχολεία της Καλαμάτας ενώθηκαν, γιόρτασαν  και διασκέδασαν μαζί με το αγαπημένο τους άθλημα, κι έστειλαν το μήνυμα στους μεγάλους ότι «το μπάσκετ #EinaiXara»! 

Η αναπτυξιακή αυτή διοργάνωση της Ε.Ο.Κ. στην Καλαμάτα έγινε σε συνεργασία με την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και συνδέεται με την όλη προσπάθεια ανάδειξης και γνωριμίας με το άθλημα, για παιδιά ακόμη και από την ηλικία των 4 ετών. Το πρόγραμμα ξεκίνησε πέρυσι και φέτος συνεχίζεται ακόμη πιο ενταντικά.

Ειδικότερα, το Festival FunBasket είναι ένα αθλητικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν παιδιά από 4 έως 8 ετών, ενθαρρύνοντάς τα να ενταχθούν στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης μέσω παιγνιωδών ασκήσεων, μαθαίνοντας τις βασικές αρχές του αθλήματος.  Στο FunBasket είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν 9 ομάδες αποτελούμενες από μαθήτριες και μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ Δημοτικού (4 έως 8 ετών) και αθλήτριες και αθλητές των σωματείων της περιοχής. 

 

 

Οι μικροί αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 4-8 ετών από σωματεία και αρκετά σχολεία της πόλης συγκεντρώθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Τέντας, όπου το άθλημα έγινε πιο διασκεδαστικό και παρουσιάστηκε στα μικρά παιδιά μέσα από παιχνίδια με ασκησιολόγιο ανάλογο της ηλικίας τους.

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται είναι προσαρμοσμένος για την ηλικία και το ύψος των νεαρών αθλητών. Λόγω του εύρους ηλικίας και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων το ασκησιολόγιο και ο εξοπλισμός διαφέρουν για τους μαθητές/αθλητές των ηλικιακών ομάδων 4-6 και 6-8 ετών.

Τα μηνύματα του τουρνουά είναι ηχηρά καθώς μέσω αυτού μικρά παιδιά έμαθαν ότι μέσα από ένα άθλημα, εν προκειμένω το μπάσκετ, μπορούν να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν φιλικούς δεσμούς, να συνεργαστούν. Βασικό μήνυμα και εκείνο της ευγενούς άμιλλας καθώς τα μικρά παιδιά έμαθαν ότι είτε ως αντίπαλοι, είτε ως συμπαίκτες, είτε ως φίλαθλοι, εντός ή εκτός παρκέ μπορούν να είναι φίλοι μεταξύ τους…

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages