Υποβαθμισμένη έδρα του Πρωτοδικείου Μεσσηνίας το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας – Κατάργηση Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Υποβαθμισμένη έδρα του Πρωτοδικείου Μεσσηνίας το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας – Κατάργηση Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους

Υποβαθμισμένη έδρα του Πρωτοδικείου Μεσσηνίας το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας – Κατάργηση Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους

Share This


 Τη διατήρηση και αναβάθμιση του Εφετείου Καλαμάτας, αφού στην περιφέρεια του πλέον εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Μεσσηνίας και Λακωνίας, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που έχει κατατεθεί το σχέδιο νόμου, για το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, με τα νέα για την Τριφυλία να μην είναι καλά..

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Μαργέλης το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, μετονομάζεται σε Πρωτοδικείο Μεσσηνίας και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, μετονομάζεται σε Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσσηνίας, με κεντρική έδρα την Καλαμάτα. Στη Περιφέρεια του Πρωτοδικείου Μεσσηνίας, εμπίπτουν οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Μεσσηνίας, ορίζεται η Κυπαρισσία, στη κατά τόπο αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει ο Δήμος Τριφυλίας, διατηρώντας πλήρη τη καθ’ ύλην αρμοδιότητα της, ενώ οι οργανικές θέσεις των υπηρετούντων εκεί δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων μεταφέρονται στο Πρωτοδικείο Μεσσηνίας.

Ο κ. Μαργελης γνωστοποίησε και την κατάργηση των Ειρηνοδικείων Καλαμάτας, Πύλου, Κυπαρισσίας και Πλαταμώδους ενώ η Πύλος ορίζεται ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Μεσσηνίας στη κατά τόπο αρμοδιότητα της οποίας, εμπίπτει ολόκληρος ο Δήμος Πύλου – Νέστορος και θα εκδικάζονται πολιτικές υποθέσεις αρμοδιότητας Μονομελούς Πρωτοδικείου, ποινικές υποθέσεις αρμοδιότητας Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, πλην των αυτόφωρων. Επίσης θα διενεργούνται και προανακρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages