Προληπτική ιατρική στη Μάνη και από το Νοσοκομείο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Προληπτική ιατρική στη Μάνη και από το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Προληπτική ιατρική στη Μάνη και από το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Share This


 
Στο διήμερο προληπτικής ιατρικής στον Δήμο Δυτικής Μάνης συμμετείχε το Νοσοκομείο Καλαμάτας σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και τον Δήμο Δυτικής Μάνης.

Ειδικότερα, το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαρτίου 2024, στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Δυτ. Μάνης, πραγματοποιήθηκαν προληπτικές εξετάσεις σε κατοίκους του Δήμου που περιελάμβαναν εκτός των άλλων, καρδιολογικό και γυναικολογικό έλεγχο.

Συνολικά εξετάστηκαν 106 άτομα, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες.

Από το Νοσοκομείο Καλαμάτας συμμετείχαν οι ιατροί, κ. Εμμανουήλ – Λεονάρδος Μάκαρης – Διευθυντής Καρδιολογίας, κ. Γεώργιος Πετράκος – Διευθυντής Μ/Γ Τμήματος και κα Δήμητρα Οικονομοπούλου – Επιμελήτρια Β΄ του Μ/Γ/ Τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Είναι αποδεκτό ότι οι προληπτικές εξετάσεις σε απομακρυσμένες περιοχές όπως η Δυτική Μάνη είναι εξαιρετικά επωφελείς για την υγεία των κατοίκων δεδομένης της μεγάλης απόστασης από την Καλαμάτα (1 ώρα περίπου), γεγονός που καθιστά δύσκολη την προληπτική εξέταση των πολιτών.

Έτσι, η συμβολή του Νοσοκομείου Καλαμάτας στην προσπάθεια και άλλων φορέων για προληπτικό έλεγχο των κατοίκων, καθίσταται πολύτιμη για την μελλοντική πορεία της υγείας σημαντικού μέρους του πληθυσμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages