Ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς Μεσσηνίας ζητούν οικονομική αρωγή για χημειοθεραπεία στην Αθήνα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς Μεσσηνίας ζητούν οικονομική αρωγή για χημειοθεραπεία στην Αθήνα

Ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς Μεσσηνίας ζητούν οικονομική αρωγή για χημειοθεραπεία στην Αθήνα

Share This

 


Έντεκα αιτήσεις ανασφάλιστων και ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, οι οποίοι ζήτησαν οικονομική βοήθεια από το Δήμο Καλαμάτας προκειμένου να πάνε για ημερήσια θεραπεία σε μονάδες υγείας της Αθήνας, έκανε δεκτές η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, ύστερα από σχετική εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Πρόνοιας. Όπως επισήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αναστάσης Σκοπετέας, κατά κύριο λόγο πρόκειται για καρκινοπαθείς, που πρέπει να πάνε στην Αθήνα για χημειοθεραπεία. 

Όπως σχολιάστηκε στη συνέχεια, από μέλη της Δημοτικής Επιτροπής, η αδυναμία του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας να παράσχει θεραπεία σε νέους ασθενείς, λόγω της πολύμηνης απουσίας της μοναδικής ογκολόγου, αναγκάζει καρκινοπαθείς που είναι άνεργοι και δεν έχουν χρήματα να καταφεύγουν στο Δήμο και να ζητούν οικονομική βοήθεια για να μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Αθήνα για τη χημειοθεραπεία τους. Μάλιστα ο κ. Σκοπετέας σημείωσε ότι οι αιτήσεις για οικονομική βοήθεια ήταν και άλλες εκτός από τις 11 που πήγαν στη Δημοτική Επιτροπή, ωστόσο η Διεύθυνση Πρόνοιας, μετά την έρευνα που έκανε, έκρινε ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις χορήγησης του βοηθήματος…

Στις συγκεκριμένες 11 περιπτώσεις θα χορηγηθούν από το Δήμο από 100 ευρώ, για τη μετάβαση στην Αθήνα και την επιστροφή στην Καλαμάτα. Επίσης η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε τη διάθεση οικονομικού βοηθήματος 400 ευρώ σε άτομο του οποίου κάηκε το σπίτι από πυρκαγιά, καθώς και 200 ευρώ σε τρία άτομα χωριστά, γιατί οι παράγκες στις οποίες διέμεναν υπέστησαν καταστροφές από ανεμοστρόβιλο την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας.

Μετά από όλα αυτά ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος, τόνισε ότι οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς που δεν έχουν χρήματα να επισκεφθούν το νοσοκομείο για τη χημειοθεραπεία τους, οι 12.000 οικογένειες που θα στηριχθούν στο πλαίσιο του προγράμματος υλικής και επισιτιστικής συνδρομής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οικογένειες στις οποίες ο Δήμος θα προσφέρει κρέας για το Πάσχα, τα άτομα που υποστηρίζονται από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, αποτελούν δείγματα της φτωχοποίησης ενός σημαντικού τμήματος της κοινωνίας. Όπως συνέχισε, “χρόνο με το χρόνο η κατάσταση με τη φτώχεια γίνεται όλο και σοβαρότερη. Έχουμε και τους λογαριασμούς του ρεύματος, έχουμε τα σοβαρά προβλήματα στις δομές δημόσιας υγείας, έχουμε την ακρίβεια. Ο Δήμος πρέπει να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια αλλά πρέπει ακόμη να πάρει θέση ενάντια στην ακρίβεια. Δεν ήταν έτσι η κατάσταση τα προηγούμενα χρόνια, όλα αυτά είναι δείγματα χειροτέρευσης”.

kalamatajournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages