Κινητοποίηση με πορεία για τα delivery στην Καλαμάτα - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Κινητοποίηση με πορεία για τα delivery στην Καλαμάτα

Κινητοποίηση με πορεία για τα delivery στην Καλαμάτα

Share This


 Κοινή ανακοίνωση των συνδικάτων για τα δικαιώματα των εργαζομένων διανομέων σε επισιτισμό και ταχυμεταφορές, εξέδωσαν το συνδικάτο υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα και το συνδικάτο Τουρισμού – Επισιτισμού Νομού Μεσσηνίας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως το τελευταίο διάστημα είναι επαναλαμβανόμενα τα εργατικά ατυχήματα στον κλάδο των διανομέων, καθώς στον επισιτισμό και στις ταχυμεταφορές η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο με τους εργοδότες να μετράνε με το ρολόι τις παραγγελίες και τις παραδόσεις, χωρίς να παρέχουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων κάνει δυο και τρεις δουλειές για να τα βγάλει πέρα, χωρίς συμβάσεις, ανασφάλιστοι ή μισο-ασφαλισμένοι, με αρκετούς να χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για συντήρηση – βενζίνες και σε περίπτωση ατυχήματος πληρώνουν τα σπασμένα. Οι εργαζόμενοι κάτω από την ανάγκη της επιβίωσης και τον φόβο της απόλυσης αναγκάζονται να εργάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, συνθήκες που οι ίδιοι οι εργοδότες επιβάλλουν.

Τα σωματεία απαιτούν από την Επιθεώρηση Εργασίας να ενταθούν οι έλεγχοι και να εφαρμοστεί σύγχρονη κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας και διοργανώνουν την Πέμπτη στις 10 το πρωί, συγκέντρωση έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας στην Καλαμάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages