Ανάμεσα στα 100 καλύτερα τυριά του κόσμου βρίσκεται η σφέλα Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ανάμεσα στα 100 καλύτερα τυριά του κόσμου βρίσκεται η σφέλα Μεσσηνίας

Ανάμεσα στα 100 καλύτερα τυριά του κόσμου βρίσκεται η σφέλα Μεσσηνίας

Share This

 


Ανάμεσα στα 100 καλύτερα τυριά του κόσμου βρίσκεται η σφέλα Μεσσηνίας, στο Taste Atlas που θεωρείται από πολλούς η «εγκυκλοπαίδεια των γεύσεων». Διαθέτει καταλόγους με περισσότερα από 10.000 φαγητά και ποτά, αναδεικνύοντας τα πιο δημοφιλή κάθε κατηγορίας.

Σε αυτήν των τυριών, λοιπόν, που παρασκευάζονται από παστεριωμένο γάλα αγελάδας ή μίξη πρόβιου και κατσικίσιου γάλακτος, η Ελλάδα έχει συνολικά 19 παρουσίες στα 100 καλύτερα.

Συνολικά, «εξετάστηκαν» 23.863 τυριά από τα 35.895 που πρότειναν χρήστες της ιστοσελίδας, οι οποίοι ψήφισαν και τα καλύτερα. Η δε «διοργανώτρια» αρχή ξεκαθάρισε πως έχει σειρά μηχανισμών, για να εγγυηθεί πως δεν ψηφίζουν bots ή δεν γίνονται άλλου τύπου «καταχρήσεις».

Όπως τόνισε ο Γιώργος Πετρόπουλος, τυροκόμος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης, το συγκεκριμένο λευκό τυρί άλμης παράγεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην περιοχή και φτιάχνεται αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα, με πικάντικη γεύση, ταιριάζει δε πολύ με σαλάτες αλλά μπαίνει και σε ζεστά φαγητά, δίνοντας πολύ ωραία γεύση. Είναι γνωστό και ως “τυρί της φωτιάς” λόγω του παραδοσιακού τρόπου παρασκευής του.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το ιταλικό τυρί stracchino di Crescenza (Στρακίνο ντι Κρεσέντζα), με κρεμώδη υφή, το οποίο παράγεται στη Λομβαρδία.

Ακολουθεί η μοτσαρέλα της Καμπανίας, με το κρεμώδες Σεντ Αντρέ από το Κουτάνς της Νορμανδίας να κλείνει την κορυφαία τριάδα. Πολύ ψηλά στην κατάταξη και συγκεκριμένα στην τέταρτη θέση βρίσκεται η γραβιέρα Νάξου που παρασκευάζεται από παστεριωμένο γάλα αγελάδας ή μία μίξη πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages