ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 5 ομορφιές της Καλαμάτας για να την ερωτευτείς και τον χειμώνα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 5 ομορφιές της Καλαμάτας για να την ερωτευτείς και τον χειμώνα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 5 ομορφιές της Καλαμάτας για να την ερωτευτείς και τον χειμώνα

Share This

 


Αν ρωτήσεις έναν Καλαματιανό τι είναι αυτό που κάνει την πόλη του ξεχωριστή, θα σου απαντήσει χωρίς δεύτερη σκέψη το ότι συνδυάζει βουνό με θάλασσα. Η Καλαμάτα λοιπόν, η πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας, κτισμένη στους πρόποδες του όρους Καλάθι (παρυφή του Ταϋγέτου), στην καρδιά του Μεσσηνιακού κόλπου. 

Απέχει μόλις 223 χιλιόμετρα από την Αθήνα (περίπου 2,5 ώρες) και 215 χιλιόμετρα από την Πάτρα, επομένως είναι ιδανικός προορισμός για ένα Σ/Κ. Αν και τα τελευταία χρόνια αποτελεί πόλο έλξης, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι μια πόλη ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου και για όλα τα βαλάντια. Το κρύο αργεί να έρθει σε αυτήν την πόλη, καθώς μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, οπότε αν είστε λάτρεις της θάλασσας, τώρα θα απολαύσετε τις παραλίες της με ηρεμία. Το χειμώνα η Καλαμάτα έχει τις ομορφιές της με πολλές επιλογές για διασκέδαση, δραστηριότητες κι εξορμήσεις σε γύρω περιοχές όπως τη Μάνη και την Πύλο. Ας δούμε, όμως, τι μπορεί να κάνει ένας επισκέπτης τον χειμώνα στην πόλη.


1. Να κάνει μια βόλτα στη μεγάλου μήκους παραλία θαυμάζοντας την πιο άγρια εκδοχή της, με τα κύματα να φτάνουν μέχρι το τέρμα της αμμουδιάς και τον Ταΰγετο να ξεπροβάλλει 

Η παραλία καταλήγει στο λιμάνι, όπου μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο φάρο ή να απολαύσετε το καφεδάκι σας σε ένα από τα καφέ με θέα το λιμανάκι. Για φαγητό, μπορείτε να πάτε στη Μαρίνα Καλαμάτας όπου οι επιλογές είναι αρκετές. Η κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου είναι το σημείο κατατεθέν τον Καλαματιανών για βόλτα, καφέ και ψώνια. Η πεζοδρομημένη Αριστομένους, όπως οι πεζόδρομοι Ιατροπούλου, Αντωνοπούλου και Βαλαωρίτου, κρύβουν πολύ ωραίες γωνιές με στέκια για όλα τα γούστα, που αξίζει να δείτε. Τις γιορτινές μέρες ο δήμος διοργανώνει διάφορα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους και η πλατεία σφύζει από ζωή...

Καλαμάτα: 5+1 μοναδικοί λόγοι να την επισκεφτείτε

Πηγή φωτογραφίας: Travelstyle

 

2. Να κάνει μια επίσκεψη στο κάστρο της Καλαμάτας πάνω στον λόφο, θαυμάζοντας την πόλη από ψηλά

Κοντά στο κάστρο βρίσκονται και τα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος όπως το αρχαιολογικό και το λαογραφικό μουσείο, η εκκλησία της Παναγίας Υπαπαντής -που είναι και η πολιούχος της πόλης- και η βυζαντινή εκκλησία των αγίων Αποστόλων στην πλατεία 23ης, όπου τελέστηκε η δοξολογία για την απελευθέρωση της Καλαμάτας το 1821.Ένα ξεχωριστό σημείο ενδιαφέροντος αποτελεί το πάρκο σιδηροδρόμων (πάρκο του ΟΣΕ) που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στο τέλος της κεντρικής οδού Αριστομένους. Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο με τρένα ιστορικής σημασίας, περιτριγυρισμένο από δέντρα, λιμνούλες και παιδικές χαρές. Αξίζει μια βόλτα για περπάτημα και φωτογραφίες με τα τρένα.

 

Τριήμερο στην Καλαμάτα: Όσα πρέπει να κάνεις στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας | Ταξίδια

Πηγή φωτογραφίας: MaxMag

 

3. Να διασκεδάσει στο ιστορικό κέντρο της πόλης

‘Οπου είναι η καρδιά της νυχτερινής ζωής- ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Γύρω από την πλατεία Αγίων Αποστόλων και 23ης Μαρτίου, ο πεζόδρομος της Αμφείας κι ο δρόμος της Υπαπαντής έχουν δεκάδες επιλογές από καφέ, φαγάδικα και μπαράκια για όλα τα γούστα . Ευχαριστήσου λοιπόν το γεύμα σου ή ένα σουβλάκι στο χέρι κι ετοιμάσου για μπαρότσαρκα στα γραφικά σοκάκια μέχρι το πρωί.

 

Παραδοσιακό Πάσχα στην Καλαμάτα και τα χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης - CNN.gr

Πηγή φωτογραφίας: CNN.gr

 

4. Μια βόλτα στο Βουνό

Το χειμώνα το βουνό έχει την τιμητική του, γι’ αυτό και σου προτείνω μια βόλτα στον Ταΰγετο, για να πάρεις τον καθαρό σου αέρα και να απολαύσεις τις ομορφιές της φύσης και μετά, φυσικά, να κάτσεις σε μια ταβερνούλα για φαγητό, γιατί ως γνωστόν το υψόμετρο μας ανοίγει την όρεξη. Αν είσαι τυχερός, μπορεί να πετύχεις το τοπίο χιονισμένο και να το χαρείς ακόμα πιο πολύ. Μια άλλη ιδέα είναι να ανέβεις στο χωρίο της ‘Ανω Βέργας είτε με αμάξι είτε να ακολουθήσεις το μονοπάτι κάνοντας πεζοπορία κι αν είσαι τολμηρός κι ο καιρός ενδείκνυται, μπορείς να πετάξεις με παρά πέντε, αλλιώς μπορείς απλά να κάτσεις και να χαρείς την θέα από ψηλά που σίγουρα θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

 

Καλαμάτα: Γεωλογικό Οδοιπορικό στον Ταΰγετο - ertnews.gr

Πηγή φωτογραφίας: ertnews.gr

 

5. Γευσιγνωσία ελαιολάδου

Κάτι άλλο που αξίζει να κάνεις στην Καλαμάτα αυτή την εποχή, είναι μια γευσιγνωσία ελαιολάδου, καθώς η συγκομιδή γίνεται μέχρι και τον Δεκέμβριο. Επομένως θα γευθείς το ελαιόλαδο στην καλύτερη εκδοχή του, όπως και τις γνωστές σε όλους ελιές Καλαμών κι άλλα τοπικά εδέσματα. Μπορείς εύκολα να κλείσεις μια γευσιγνωσία που περιλαμβάνει ξενάγηση και δοκιμή τοπικών προϊόντων, μέσω γνωστής πλατφόρμας.

 

Πηγή φωτογραφίας: travel.gr

 

Η Καλαμάτα σε περιμένει να ανακαλύψεις τη χειμερινή της όψη και να περάσεις ευχάριστα με ή χωρίς παρέα· άλλωστε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους και θα έχεις πολλούς λόγους να ξαναπάς. Μην το σκέφτεσαι και πολύ, ετοίμασε βαλίτσα και πάμε!

 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Descover Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages