ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Share This


 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

   Στην Κυπαρισσία η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, (σε συνδυασμό και με τη στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο), από το παράρτημα του  Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας και από την Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας). Τα αιτήματα της διαμαρτυρίας είναι η κάλυψη των κενών σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, η πλήρης στελέχωση του ΕΚΑΒ της περιοχής, η μονιμοποίηση των συνταξιούχων κ.ά.

   Στην Καλαμάτα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στις 10,30 έξω από το Εργατικό κέντρο της πόλης, σε συνεργασία με το συνδικάτο οικοδόμων, στα πλαίσια της απεργιακής τους πανελλαδικής κινητοποίησης. Ακολούθησε πορεία προς το Κέντρο υγείας Καλαμάτας. Τα αιτήματα της διαμαρτυρίας είναι η κάλυψη όλων των καινών στο κέντρο υγείας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη τύπου πού πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων έξω από το κέντρο υγείας ανέφεραν.  

   Η υποβάθμιση του Κ.Υ. Καλαμάτας συνεχίζεται σαν αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που θεωρούν την προστασία της υγείας του λαού κόστος, μειώνοντας συνεχώς την χρηματοδότηση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και προωθώντας παράλληλα την εμπορευματοποίηση της υγείας και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα.

Τα τελευταία χρόνια το μόνιμο ιατρικό προσωπικό έχει μειωθεί στο     1/3 (από 60 περίπου όταν λειτουργούσε ως ΙΚΑ σε 20 σήμερα σαν Κ.Υ.)

Ειδικά το οδοντιατρικό που κινδυνεύει να κλείσει, στο πρώην ΙΚΑ υπηρετούσαν 8 οδοντίατροι . Σήμερα λειτουργεί με 2 οδοντίατρους, ο ενας εξυπηρετεί οδοντοπροσθετικά περιστατικά και είναι στο όριο της συνταξιοδότησης. Από τις 2 οδοντοτεχνίτριες που υπηρετούν σήμερα, η μία είναι με προσωρινή μετακίνηση από Αθήνα.

Καλούμε το λαό της Καλαμάτας, τους συνταξιούχους σε ξεσηκωμό για να μην κλείσει το οδοντοπροσθετικό τμήμα, πού εξυπηρετεί εκατοντάδες περιστατικά όχι μόνο από την Μεσσηνία αλλά και από τους όμορους νομούς.

Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις οδοντιάτρων και οδοντοτεχνιτών, στο Κ.Υ. Καλαμάτας ώστε να συνεχιστεί την λειτουργία του οδοντιατρικού τμήματος.

    Η απάντηση σε αυτή την πολιτική, που θυσιάζει την υγεία και τη ζωή του λαού για τα κέρδη των λίγων, δεν μπορεί παρά να είναι η ένταση της οργανωμένης συλλογικής διεκδίκησης.

  


Τέλος οι συνταξιούχοι δώσαμε νέο ραντεβού για τη  Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και ώρα 11,30, στο πεζόδρομο έξω από την ALPHA BANK, για να διαμαρτυρηθούμε για το πλειστηριασμό της πρώτης  κατοικίας συνταξιούχου, πού παίρνει σύνταξη από τα ΚΕΑ.

   ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΚΑΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων εσόδων για χρέη προς το Δημόσιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages