Δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αιτούνται οι συνταξιούχοι της Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 Δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αιτούνται οι συνταξιούχοι της Μεσσηνίας

Δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αιτούνται οι συνταξιούχοι της Μεσσηνίας

Share This

 


Δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αιτούνται οι συνταξιούχοι της Μεσσηνίας που ζητούν παράλληλα «να σταματήσει το κράτος να αντιμετωπίζει την προστασία της υγείας ως κόστος» και «Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις οδοντιάτρων  και οδοντοτεχνικών στο Κ.Υ. Καλαμάτας ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του οδοντιατρικού τμήματος, που κινδυνεύει να κλείσει».

Με αυτά τα βασικά αιτήματα το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ νομού Μεσσηνίας – παράρτημα Καλαμάτας συνταξιούχων ΔΕΚΟ Τραπεζών καλεί σε συγκέντρωση την Τετάρτη 31/1/2024 και ώρα 10,30 στο εργατικό κέντρο Καλαμάτας. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το κέντρο υγείας Καλαμάτας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Η υποβάθμιση του Κ.Υ. Καλαμάτας συνεχίζεται σαν αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που θεωρούν την προστασία της υγείας του λαού κόστος, μειώνοντας συνεχώς την χρηματοδότηση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και προωθώντας παράλληλα την εμπορευματοποίηση της υγείας και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα.

Τα τελευταία χρόνια το μόνιμο ιατρικό προσωπικό έχει μειωθεί στο 1/3 (από 60 περίπου όταν λειτουργούσε ως ΙΚΑ σε 20 σήμερα σαν Κ.Υ.)

Ειδικά το οδοντιατρικό που κινδυνεύει να κλείσει, στο πρώην ΙΚΑ υπηρετούσαν 8 οδοντίατροι . Σήμερα λειτουργεί  με 2 οδοντίατρους, ο ενας εξυπηρετεί οδοντοπροσθετικά περιστατικά και είναι στο όριο της συνταξιοδότησης.  Από τις 2 οδοντοτεχνίτριες που υπηρετούν σήμερα, η μία είναι με προσωρινή μετακίνηση από Αθήνα.

Καλούμε το λαό της Καλαμάτας, τους συνταξιούχους σε ξεσηκωμό για να μην κλείσει το οδοντοπροσθετικό τμήμα, πού εξυπηρετεί εκατοντάδες περιστατικά όχι μόνο από την Μεσσηνία αλλά και από τους όμορους νομούς.

Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις οδοντιάτρων  και οδοντοτεχνιτών, στο Κ.Υ. Καλαμάτας ώστε να συνεχιστεί την λειτουργία του οδοντιατρικού τμήματος.

Να ενισχυθεί το κέντρο υγείας, με τις αναγκαίες προσλήψεις όλων των ιατρικών ειδικοτήτων γιατί αντίστοιχα προβλήματα υποστελέχωσης υπάρχουν και σε άλλα τμήματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages