Αμφιθέα Μεσσηνίας: Απόλαυσε την ησυχία, την ομορφιά της φύσης και την αυθεντική ελληνική φιλοξενία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αμφιθέα Μεσσηνίας: Απόλαυσε την ησυχία, την ομορφιά της φύσης και την αυθεντική ελληνική φιλοξενία

Αμφιθέα Μεσσηνίας: Απόλαυσε την ησυχία, την ομορφιά της φύσης και την αυθεντική ελληνική φιλοξενία

Share This

 


Η Αμφιθέα Μεσσηνίας είναι ένα πανέμορφο χωριό που βρίσκεται χτισμένο στους πρόποδες του βουνού Αι Λιας, σε υψόμετρο 270 μέτρων. Απέχει περίπου 52 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα και ανήκει στο Δήμο Οιχαλίας. Παλαιότερα ονομαζόταν Κλέσουρα.

Η Κλέσουρα έχει μακρά και πλούσια ιστορία. Ιδρύθηκε στα τέλη του 14ου ή στις αρχές του 15ου αιώνα από Αρβανίτες, οι οποίοι ονομάζονταν Ντρέδες. Το χωριό πήρε το όνομά του από το σχήμα του, που μοιάζει με κλειστό θέατρο.

Έχει διατηρήσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, με τα πέτρινα σπίτια και τα γραφικά σοκάκια. Οι κάτοικοι είναι φιλόξενοι και αγαπούν τις παραδόσεις τους.

Αμφιθέα Μεσσηνίας Κλέσουρα (1)
Φώτο: fb (Αμφιθέα)

Περιήγηση στο χωριό

Η Αμφιθέα είναι ένα μικρό χωριό, αλλά έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη. Αξίζει να επισκεφθείτε την κεντρική πλατεία του χωριού, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Η εκκλησία είναι χτισμένη τον 18ο αιώνα και είναι ένα σημαντικό θρησκευτικό και ιστορικό μνημείο.

Στην πλατεία του χωριού θα βρείτε επίσης τα παραδοσιακά καφενεία και τα ταβερνάκια, όπου μπορείτε να απολαύσετε τοπικές λιχουδιές και να γνωρίσετε τους ντόπιους.

Περιοχή γύρω από το χωριό

Η περιοχή τριγύρω από την Αμφιθέα είναι πανέμορφη.

Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στα βουνά, να κολυμπήσετε στις παραλίες της περιοχής ή να επισκεφθείτε τα αρχαιολογικά μνημεία της Μεσσηνίας.

Γιατί να επισκεφθείτε την Αμφιθέα

Η Αμφιθέα είναι ένα υπέροχο χωριό που προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία.

Εδώ μπορείτε να απολαύσετε την ησυχία, την ομορφιά της φύσης και την αυθεντική ελληνική φιλοξενία.

Επισκεφθείτε το άγνωστο αυτό μέρος και ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages