Σε εξέλιξη η ίδρυση Ναυτικής Ακαδημίας στη Μπούκα της Μεσσήνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σε εξέλιξη η ίδρυση Ναυτικής Ακαδημίας στη Μπούκα της Μεσσήνης

Σε εξέλιξη η ίδρυση Ναυτικής Ακαδημίας στη Μπούκα της Μεσσήνης

Share This


 Η ίδρυση της Πρότυπης Ναυτικής Ακαδημίας στην Μπούκα της Μεσσήνης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τον Υπουργό  κ. Χρήστο Στυλιανίδη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο ο βουλευτήςΜεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Όπως αναφέρει ο κ. Λαμπρόπουλος σε ανακοίνωση:

“Ο κ. Στυλιανίδης επαναβεβαίωσε την πολιτική απόφαση, η οποία είχε ληφθεί ύστερα από συναντήσεις που είχα, στις 29/9/22 και 14/2/23, με τον τότε Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, λέγοντας χαρακτηριστικά «Να το τρέξουμε, με βάση τη φιλοσοφία της συνεργασίας Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα».
Όπως έχω κάνει ήδη γνωστό, με προηγούμενες ανακοινώσεις μου, η Ακαδημία θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο έκτασης 50 στρεμμάτων, που είχε, προ πολλών ετών, αγοράσει και δωρίσει στο Υπουργείο Ναυτιλίας η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, αποκλειστικά και μόνο γι’ αυτόν τον σκοπό.
Στην υπό ίδρυση Ναυτική Ακαδημία στη Μεσσήνη θα φοιτούν περίπου 1000 σπουδαστές, Εμποροπλοίαρχοι και Μηχανικοί, θα περιλαμβάνονται δε και Κέντρα Μετεκπαίδευσης (ΚΕΣΕΜ), Αθλοπαιδιές, Πισίνες, καθώς και Εστίες, που θα χρησιμοποιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες για διακοπές οικογενειών των Στελεχών του Λιμενικού Σώματος, που μέχρι τώρα δεν διαθέτει τέτοιες εγκαταστάσεις.
Σχεδιάζεται, επίσης, ο εμπλουτισμός της Ακαδημίας, με νέες Ειδικότητες, που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης Ναυτιλίας, όπως Κυβερνοασφάλεια, Ψηφιοποίηση, Κυβερνήτες Σκαφών Αναψυχής και Ηλεκτρολόγοι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages