12 μητροπολίτες στη γιορτή της πολιούχου της Καλαμάτας-Επίτιμος δημότης θα ανακηρυχθεί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

12 μητροπολίτες στη γιορτή της πολιούχου της Καλαμάτας-Επίτιμος δημότης θα ανακηρυχθεί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

12 μητροπολίτες στη γιορτή της πολιούχου της Καλαμάτας-Επίτιμος δημότης θα ανακηρυχθεί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

Share This

 


Θα τιμηθεί από την Μητρόπολη ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος για τη συμβολή του στην ανακαίνιση του καθολικού του Βουλκάνου

Η Καλαμάτα πανηγυρίζει την πολιούχο της «Παναγία Υπαπαντή» παρουσία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου

Με την ευλογητή παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου, θα πανηγυρίσει η Καλαμάτα την πολιούχο και προστάτιδά της «Παναγία Υπαπαντή», κατά το διήμερο 1 και 2 Φεβρουαρίου 2024.

Την παραμονή της εορτής και ώρα 6 μ.μ., θα λάβει χώρα η υποδοχή του Πατριάρχου στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού, ενώ στη συνέχεια θα χοροστατήσει του πανηγυρικού πολιαρχιερατικού Εσπερινού.

Την επομένη, κυρία ημέρα της εορτής, και ώρα 7:30 π.μ., θα προστεί του Όρθρου και της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με το πέρας της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος θα τιμήσει τον Άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου, τ. Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους και Εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για τη συμβολή του στην ανακαίνιση του εσωτερικού του Καθολικού της ιστορικής Ιεράς Μονής Βουλκάνου.

Στη συνέχεια και ώρα 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας, προς ευλογία των κατοίκων και των προσκυνητών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 7 μ.μ., στο Μέγαρο Χορού, ο Μακαριώτατος θα ανακηρυχθεί από τον Δήμαρχο Καλαμάτας και το περί αυτόν Δημοτικόν Συμβούλιον, σε επίτιμο δημότη Καλαμάτας.

Τον εορτασμό θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους ως συνοδοί του Πατριάρχου οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Γουϊνέας κ. Γεώργιος, Καρθαγένης κ. Μελέτιος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τολιάρας κ. Πρόδρομος, καθώς και οι Σεβ. Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ΔιδυμοτείχουΟρεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ΧαλκίδοςΙστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και ο οικείος Ποιμενάρχης.

Επίσης θα παραστούν εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, των Κομμάτων, του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Πατριαρχική επίσκεψη θα περατωθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και ώρα 10 π.μ., με την μετάβαση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ. Θεοδώρου, στην ιστορική Ιερά Μονή Βουλκάνου, για προσκύνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages