Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας: “Ναι” σε ένα σύγχρονο πανηγύρι της Υπαπαντής - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας: “Ναι” σε ένα σύγχρονο πανηγύρι της Υπαπαντής

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας: “Ναι” σε ένα σύγχρονο πανηγύρι της Υπαπαντής

Share This

 


“Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα εκδήλωση, ένα νέο «πανηγύρι», ένα νέο φεστιβάλ που θα γίνει αφορμή να φέρει κόσμο στην πόλη μας”

Μετά από πίεση των παραγωγικών φορέων της περιοχής να πάρουμε θέση σε σχέση με την πραγματοποίηση ή μη του πανηγυριού της Υπαπαντής.

Ο Σύλλογος μας μετά από συλλογική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στην 29η Συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφάσισε να εκφράσει δημόσια την άποψη των μελών του.

Ο Σύλλογος μας θεωρεί ότι το πανηγύρι τονώνει παραδοσιακά την εμπορική κίνηση, τις σχέσεις των κατοίκων και ενισχύει τη κοινωνική συνοχή. Αποτελεί ιδανική αφορμή για επίσκεψη ή επιστροφή στον τόπο καταγωγής πολλών Καλαματιανών ή Μεσσήνιων. Η σωστή και προσεγμένη οργάνωση με εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου, η ποσόστωση στην ενοικίαση χώρων με τοπικούς παραγωγούς και εμπόρους, η σωστή χωροθέτηση διεξαγωγής του πανηγυριού και η οργανωτική συμμετοχή όλων μπορεί να φέρει και πάλι την επιστροφή του ενός διαφορετικού πανηγυριού. Διαφορετικά θα είναι μία κακή cult εκδήλωση με μηδενικό αποτύπωμα στην πόλη.

Οι εποχές αλλάζουν και ο ουσιαστικός ρόλος του πανηγυριού χάθηκε με τη μορφή που γνωρίζαμε. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα εκδήλωση, ένα νέο «πανηγύρι», ένα νέο φεστιβάλ που θα γίνει αφορμή να φέρει κόσμο στην πόλη μας.
Η Καλαμάτα οφείλει να σεβαστεί την πολιτιστική της κουλτούρα και να οργανώσει πρώτη ένα σύγχρονο «πανηγύρι» με έμφαση στο Προσκυνηματικό τουρισμό τη γαστρονομική κληρονομιά και την πολιτιστική κούλτούρα”, καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages