Βασιλόπουλος: Είναι προτεραιότητα για μας το πανηγύρι Υπαπαντής να επανέλθει με όρους στήριξης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Βασιλόπουλος: Είναι προτεραιότητα για μας το πανηγύρι Υπαπαντής να επανέλθει με όρους στήριξης

Βασιλόπουλος: Είναι προτεραιότητα για μας το πανηγύρι Υπαπαντής να επανέλθει με όρους στήριξης

Share This

 


Απο του χρόνου και αφού γίνει πρώτα διαβούλευση για το τι είδους πανηγύρι θέλουμε

Την εκτίμηση ότι το πανηγύρι της Υπαπαντής πρέπει να επανέλθει, με νέα μορφή, και όχι με τη μορφή που είχε κάποτε, έκανε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Καλαμάτας, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι το πανηγύρι θα πρέπει να  επανέλθει με όρους και προϋποθέσεις που θα στηρίζουν την τοπική επιχειρηματικότητα. Ήδη υπάρχει η πρόταση της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας και θα ακολουθήσει και το επόμενο διάστημα διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να αποφασιστεί ποιά μορφή θα έχει το πανηγύρι. Πάντως, για φέτος πανηγύρι αποκλείεται, καθώς πρέπει να προηγηθούν όλες οι απαιτούμενες συζητήσεις ώστε να φτάσουμε σε μια συμφωνία όλων για μια σύγχρονη μορφή πανηγυριού, που θα προβάλει την Καλαμάτα και θα προσελκύει επισκέπτες. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Εκείνο που μας έχει προβληματίσει είναι το κατά πόσο κρίνεται κρίσιμο να επαναφέρουμε το πανηγύρι της Υπαπαντής. Έχουμε λάβει ένα έγγραφο από την ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας, θεωρούμε ότι πρέπει να είναι προτεραιότητα για εμάς το πανηγύρι να επανέλθει, με προϋποθέσεις και όρους που θα υποστηρίζουν και την επιχειρηματικότητα και το εμπόριο στην περιοχή  μας, αλλά και θα προβάλει την περιοχή μας. Είναι κάτι που θα συζητήσουμε το επόμενο διάστημα-προφανώς δεν προλαβαίνουμε προκειμένου να κάνουμε κάτι φέτος”.

Το καθιερωμένο γεύμα ανήμερα της Υπαπαντής

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το καθιερωμένο γεύμα που γίνεται ανήμερα της Υπαπαντής από τον Δήμο Καλαμάτας προς τους επίσημους προσκεκλημένους, υπουργούς αλλά και αυτοδιοικητικούς. Φέτος, η  μέρα εορτής της πόλης θα περιλαμβάνει και την ανακήρυξη σε επίτιμο δημότη Καλαμάτας του Πάπα και Πατριάχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρου, ενώ θα συνοδεύεται και από 10 Μητροπολίτες. Σύμφωνα με την εισήγηση που ήρθε στην Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας με θεμα την εξειδίκευση πιστώσεων για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων της ημέρας, η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη ανέρχεται σε 26.116 ευρώ και θα καλυφθεί από δημοτικούς πόρους, ενώ ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί πόσοι θα είναι οι καλεσμένοι στο γεύμα, με την εισήγηση να αναφέρει ως μέγιστο αριθμό τα 350 άτομα, ωστόσο όπως δήλωσε ο Δήμαρχος θα είναι πολύ λιγότερα, όταν οριστικοποιηθεί η λίστα. Σύμφωνα με την εισήγηση:

Η Δημοτική Επιτροπή κλήθηκε και ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εξειδίκευση πιστώσεων, για δαπάνες στο πλαίσιο εορτασμού της Υπαπαντής του Χριστού και της ανακήρυξης της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου του Β’ ως Επίτιμου Δημότη της πόλεως της Καλαμάτας, σε βάρος υποκωδικών του Κ.Α. 00.6443 «Δαπάνες δεξιώσεων και εθνικών ή τοπικών εορτών», του Δημοτικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024, συνολικού ποσού έως 26.116,50€, ως εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages