Κατάμεστο το Μέγαρο Χορού-Απογείωσε μουσικά την ταινία η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κατάμεστο το Μέγαρο Χορού-Απογείωσε μουσικά την ταινία η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας

Κατάμεστο το Μέγαρο Χορού-Απογείωσε μουσικά την ταινία η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας

Share This


Θερμό χειροκρότημα για ” Τα φώτα της πόλης”-Αριστουργηματική η μουσική απόδοση της ταινίας

Σε ένα κατάμεστο Μέγαρο Χορού πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η εκδήλωση της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας με την προβολή της ταινίας βωβού κινηματογράφου του 1931 με πρωταγωνιστή τον Τσάρλι Τσάπλιν, στον Σαρλό, στο ρόλο που τον καθιέρωσε, συνοδεία μουσικής από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, με την αριστοτεχνική συνδρομή της σολίστ Μαρίας Παπαπετροπούλου στο πιάνο, του Antoine Banville στα κρουστά,  και της Μαριλένας Κυριακοπούλου στο τραγούδι.

Από νωρίς το Μέγαρο Χορού άρχισε να γεμίζει με κόσμο που συνέρρεε για να παρακολουθήσει την ταινία. Ο χώρος του αμφιθεάτρου γρήγορα γέμισε, καθώς και οι εξώστες, ενώ πολλοί ήταν και όρθιοι. Είναι από τις ελάχιστες φορές που το Μέγαρο είχε ασφυκτικά τόσο πολύ κόσμο, με όρθιους ακόμα και στους εξώστες- πάνω από 800 άτομα όλων των ηλικιών, κάτι που μάς προϊδέαζε για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Η ταινία-θρύλος “ζωντάνεψε” μουσικά

Η ταινία-θρύλος του βωβού κινηματογράφου “ζωντάνεψε” μουσικά μέσα από την αριστοτεχνική εκτέλεση μουσικών κομματιών που “κούμπωναν” άψογα με την κάθε σκηνή. Οι μουσικές επιλογές ήταν μία προς μία απόλυτα ταιριαστές με τις σκηνές της ταινίας. Οι περισσότερες, γραμμένες σε διαφορετική μουσική περίοδο από την ταινία, ωστόσο έδεναν άψογα με τις σκηνές. Κομμάτια κλασικά, όπως το Waltz no 2 του Dmitri Shostakovich, ή το Chaire de Lune του Debussy, ακούστηκαν και συνόδευσαν αντίστοιχες σκηνές της ταινίας. Aλλά και μουσικά κομμάτια της εποχής της ταινίας και λίγο παλαιότερα, του Scott Joplin, όπως το Original Rag (1916), το Easy Winners, το maple leaf rag, και άλλα.

H  μουσική έκπληξη με Μίκη Θεοδωράκη και Green Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages