Στην τελική ευθεία το έργο για το φράγμα Μιναγιώτικο φράγμα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στην τελική ευθεία το έργο για το φράγμα Μιναγιώτικο φράγμα

Στην τελική ευθεία το έργο για το φράγμα Μιναγιώτικο φράγμα

Share This

 


Στο τελικό του στάδιο εισέρχεται ο διαγωνισμός για το έργο ΣΔΙΤ «Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία του φράγματος Μιναγιώτικου», προϋπολογισμού 142 εκατ. (με ΦΠΑ) με τη συμμετοχή τριών οικονομικών φορέων.

Ο ανταγωνιστικός διάλογος ολοκληρώθηκε και το επόμενο διάστημα η αναθέτουσα αρχή (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) θα ορίσει την ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών από τις κοινοπραξίες ΓΕΚ Τέρνα – Τ.Ε. ΧΡ. Δ. Κωνσταντινίδης, ΜΕΤΚΑ (όμιλος Μυτιληναίου) – Intrakat – Μεσόγειος και Άκτωρ Παραχωρήσεις – Άβαξ.

Το Έργο περιλαμβάνει το Φράγμα Μιναγιώτικο και το δίκτυο που πρόκειται να αρδεύσει έκταση 35.000 στρεμμάτων στο Δήμο Πύλου – Νέστορος της Π.Ε. Μεσσηνίας και να υδρεύσει τους οικισμούς Λαχανάδας και Φοινικούντας του Δήμου Πύλου – Νέστορος και Μηλίτσας και Βλασαίικων του Δήμου Μεσσήνης.

Οι εργασίες χωροθετούνται στο Νοτιοδυτικό Τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το φράγμα Μιναγιώτικο είναι αξονοσυμμετρικό από σκληρό επίχωμα και προτείνεται να κατασκευαστεί 2 χλμ. περίπου δυτικά του οικισμού Βλασαίικα και σε απόσταση 5,5 χλμ. από τις εκβολές του ομώνυμου ποταμού οι οποίες χωροθετούνται 800 μ. δυτικά του οικισμού της Φοινικούντας.

Το αρδευτικό δίκτυο θα εξυπηρετεί τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις των πρώην Δημοτικών Διαμερισμάτων, Ευαγγελισμού, Φοινικούντας, Λαχανάδας και Φοινίκης της πρώην Δ.Ε. Μεθώνης, Πηδάσου, Χωματάδας, Καλλιθέας και Αμπελακίων της πρώην Δ.Ε. Πύλου, και  Μηλίτσης της πρώην Δ.Ε. Αιπείας.

Οι πληρωμές διαθεσιμότητας που θα καταβάλει, κατά τη διάρκεια της 25ετούς σύμβασης, η αναθέτουσα αρχή στον Ιδιώτη Φορέα Σύμπραξης (ΙΦΣ) στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας είχαν εκτιμηθεί σε καθαρή παρούσα αξία κατ΄ ανώτερο σε 117 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ, λαμβανομένης υπόψη της χρηματοδότησης κατά 30% του κόστους κατασκευής από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Ο ακριβής προϋπολογισμός των πληρωμών διαθεσιμότητας ωστόσο θα γίνει γνωστός από την Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών που θα ακολουθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages