Παραλιακή σύνδεση Καλαμάτας-Μπούκας: Γέφυρα 200μ. με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παραλιακή σύνδεση Καλαμάτας-Μπούκας: Γέφυρα 200μ. με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο

Παραλιακή σύνδεση Καλαμάτας-Μπούκας: Γέφυρα 200μ. με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο

Share This


 Αρχικά συζητήθηκε το στάδιο υλοποίησης της μελέτης: «Διασύνδεση των Δήμων Καλαμάτας-Μεσσήνης στο παραλιακό Μέτωπο με την κατασκευή νέας γέφυρας ποταμού Παμίσου», προϋπολογισμού 595.000 €, ενώ στη συνέχεια εξετάστηκε η μελέτη: «Κατασκευή νέου οδικού άξονα Αρφαρά-Λάμπαινα της Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 960.000 €.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δ. Καλδής, υπηρεσιακοί παράγοντες και οι εκπρόσωποι των μελετητών, Ν. Τζελέπης και Π. Κοντοθανάσης.

1.700 μέτρα η παραλιακή οδική σύνδεση Καλαμάτας-Μεσσήνης-Τα 200μ. η γέφυρα

Όσον αφορά τη μελέτη του παραλιακού μετώπου, Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης, η οποία έχει ως αντικείμενο την κατασκευή της νέας οδικής γέφυρας του ποταμού Παμίσου πλησίον των εκβολών του και της οδοποιίας πρόσβασης σε αυτή, βρίσκεται στο στάδιο παράδοσης της προμελέτης.

Τα τεχνικά στοιχεία της οδού προβλέπουν την κατασκευή οδοποιίας και γέφυρας, συνολικού μήκους 1700 μέτρα, εκ των οποίων τα 200 μέτρα αφορούν την γέφυρα, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή πεζοδρόμου και ποδηλατόδρομου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προμελέτης ακολουθεί η γεωτεχνική έρευνα, η οποία θα αποτελέσει το κριτήριο για την εκπόνηση της οριστικής κατασκευαστικής μελέτης. Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους, εφόσον δοθούν οι σχετικές εγκρίσεις.

Μελέτη για το δρόμο Αρφαρά έως Λάμπαινα

Για την μελέτη από έξοδο Αρφαρών του αυτοκινητοδρόμου έως Λάμπαινα, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της αναγνωριστικής μελέτης, προβλέπεται να μελετηθεί οδός μήκους 6.000 μέτρων, με κυκλικούς κόμβους και τέσσερις γέφυρες.

Ανάγκη τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων των μελετών

Ο Αντιπεριφερειάρχης κατά τη συζήτηση τόνισε στους μελετητές και υπηρεσιακούς παράγοντες την ανάγκη τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης των μελετών, με δεδομένο ότι τα έργα που θα προκύψουν έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα για την παραλιακή περιοχή των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης, αλλά και την διευκόλυνση της προσβασιμότητας αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, όπως της Αρχαίας Μεσσήνης, ενώ παράλληλα ενισχύουν την τουριστική και επενδυτική δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages