Αυξημένη η ζήτηση στη Μεσσηνία για σχολικές εκδρομές - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αυξημένη η ζήτηση στη Μεσσηνία για σχολικές εκδρομές

Αυξημένη η ζήτηση στη Μεσσηνία για σχολικές εκδρομές

Share This

 


Υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία που δέχονται σχολεία όλο τον Απρίλιο

Στις βασικές προτιμήσεις των μαθητών για διήμερες και τριήμερες σχολικές εκδρομές είναι η Μεσσηνία, και αυτή την περίοδο, κυρίως η Καλαμάτα, αλλά και άλλες περιοχές, όπως η Κυπαρισσία και η Πύλος, φιλοξενούν αρκετά σχολεία.

Μάλιστα, στην Καλαμάτα τα ξενοδοχεία που δέχονται σχολικές εκδρομές έχουν πολύ υψηλές πληρότητες μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Στοιχείο πολύ σημαντικό, καθώς αυτή η περίοδος θεωρείται «νεκρή» τουριστικά και σε διαφορετική περίπτωση οι πληρότητες δε θα άγγιζαν ούτε το 30-40%.

Οι κρατήσεις από σχολεία για εκδρομές ξεκίνησαν αμέσως μετά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου και η ζήτηση, όπως μας είπαν από ξενοδοχεία της Καλαμάτας, είναι πολύ μεγάλη και σίγουρα δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί όλη, καθώς υπάρχουν σχολεία που θέλουν αρκετά δωμάτια.

Βοηθάει, πάντως, ιδιαίτερα το γεγονός ότι το Πάσχα φέτος είναι αργά.

Μετά τα τριήμερα
Ο διευθυντής του ξενοδοχείου Pharae Palace κ. Βασιλαδιώτης τόνισε ότι αμέσως μετά την 25η Μαρτίου άρχισαν οι σχολικές εκδρομές και οι κρατήσεις είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα μέχρι και πριν από το Σάββατο του Λαζάρου.

Τη δε Καλαμάτα επιλέγουν Γυμνάσια και Λύκεια για διήμερες και κυρίως τριήμερες εκδρομές, ενώ η περιοχή μας δεν επιλέγεται για πενθήμερες εκδρομές της Γ΄ Λυκείου.

Τα σχολεία που έρχονται στη Μεσσηνία είναι κυρίως από Αθήνα, αλλά και από νησιά, από όπου μαθητές επιλέγουν να γνωρίσουν την περιοχή μας.

Υψηλές πληρότητες
Στο Elite City Resort επίσης οι πληρότητες όλο το μήνα Απρίλιο είναι πολύ υψηλές λόγω των σχολικών εκδρομών. Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε η υπεύθυνη, όλο τον Απρίλιο το συγκρότημα δουλεύει αποκλειστικά με σχολικές εκδρομές από ιδιωτικά και δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια, που ταξιδεύουν κυρίως από το Αθήνα.

Οι σχολικές εκδρομές κι εδώ ξεκίνησαν αμέσως μετά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ενώ οι κρατήσεις αφορούν όλη την περίοδο μέχρι το Πάσχα.

Μάλιστα, πολλά σχολεία δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στην Καλαμάτα, καθώς την επιλέγουν αρκετά χρόνια τώρα.

Πολλά αιτήματα
Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από σχολεία και στο Elysian Luxury Hotel & Spa στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, καθώς έχουν συνεχώς αιτήματα. Δυστυχώς, όμως, όπως μας είπαν, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν όλα, επειδή μερικά σχολικά γκρουπ είναι αρκετά μεγάλα και χρειάζονται πολλά δωμάτια, ενώ το ξενοδοχείο αυτή την περίοδο φιλοξενεί κι άλλα γεγονότα, κάτι που του περιορίζει τη διάθεση δωματίων.

Όλο το Μάρτιο, όπως μας είπε η υπεύθυνη του ξενοδοχείου, υπήρχε πολύ μεγάλη ζήτηση, ενώ και το τώρα που μπαίνει ο Απρίλιος αυτή συνεχίζεται. Μάλιστα, παρατήρησε, αιτήματα έχουν και από Δημοτικά Σχολεία και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Και σε αυτό το ξενοδοχείο τα σχολεία προέρχονται κυρίως από την πρωτεύουσα.

Της Βίκυς Βετουλάκη tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages