Ανάπλαση παραλιακής Αγ. Νικολάου: Με εντατικούς ρυθμούς τα έργα στη Δυτική Μάνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ανάπλαση παραλιακής Αγ. Νικολάου: Με εντατικούς ρυθμούς τα έργα στη Δυτική Μάνη

Ανάπλαση παραλιακής Αγ. Νικολάου: Με εντατικούς ρυθμούς τα έργα στη Δυτική Μάνη

Share This


 Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησαν τα έργα στον παραλιακό δρόμο του Αγίου Νικολάου στο Δήμο Δυτικής Μάνης. Το οδόστρωμα ξηλώθηκε, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, ώστε μέχρι το τέλος Απριλίου να έχει ολοκληρωθεί το βασικό κομμάτι της ανάπλασης του συγκεκριμένου τμήματος μήκους 400 μέτρων, που βρίσκεται πάνω από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

Η ανάπλαση του δρόμου αναμένεται να δώσει έναν αέρα εκσυγχρονισμού στην παραλιακή, που θα γίνει περισσότερο προσβάσιμη για τους πεζούς, με σύγχρονο ενεργειακά φωτισμό και αστικό εξοπλισμό.  Αξίζει να αναφερθεί ότι προηγήθηκαν από το Δήμο Δυτικής Μάνης εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, καθώς το δίκτυο ήταν παλαιωμένο. Να σημειωθεί ότι στην παραλιακή δεν είχαν γίνει ποτέ μέχρι σήμερα ανάλογα έργα.

Μπαίνουν κυβόλιθοι και νέα φωτιστικά-Το πεζοδρόμιο καταργείται και γίνεται στο ίδιο επίπεδο με τον δρόμο

Σύμφωνα με τη μελέτη, αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση και η ανάπλαση της παραλιακής οδού της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου, της Δημοτικής Ενότητας Λεύκτρου, του Δήμου Δυτικής Μάνης. Προβλέπεται η αποξήλωση όλων των υλικών επίστρωσης της οδού. Τα σήμερα υπάρχοντα «πεζοδρόμια» καταργούνται και το σύνολο της επιφάνειας της οδού γίνεται συνεπίπεδο.
Ο αστικός εξοπλισμός θα απομακρυνθεί μαζί με τους υπάρχοντες ιστούς ηλεκτροφωτισμού. Η τελική επίστρωση της επιφάνειας θα είναι από κυβόλιθους. Σε ορισμένα σημεία της οδού που έχει οριοθετηθεί το πεζοδρόμιο, αλλά δεν έχουν τοποθετηθεί τα υλικά επίστρωσης, θα τοποθετηθούν αντιολισθητικές πλάκες πεζοδρομίου. Η ανάπλαση περιλαμβάνει επίσης νέα φωτιστικά σώματα, δοχεία απορριμμάτων και δοχεία για την ανακύκλωση. Πλήρως αναπλασμένη παραλιακή οδός μήκους 400 μ.

Έτοιμο το καλοκαίρι το έργο

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ» έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποδομές Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού». Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 900.000 ευρώ με ανάδοχο την «PPS SQUARE ΤΕΧΝΙΚΗ ΙΚΕ», με το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Το έργο ήταν κολλημένο το προηγούμενο διάστημα, πλέον όμως η συνεργασία της νέας Δημοτικής Αρχής με τον ανάδοχο είναι εξαιρετική, και το έργο κινείται αυτή τη στιγμή με εντατικούς ρυθμούς, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο τέλος Ιουνίου, οπότε και θα παραδοθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages