“Νοσοκομείο Καλαμάτας: Το απόγευμα “πουλάει” αυτά που δεν μπορεί να παρέχει το πρωί!” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

“Νοσοκομείο Καλαμάτας: Το απόγευμα “πουλάει” αυτά που δεν μπορεί να παρέχει το πρωί!”

“Νοσοκομείο Καλαμάτας: Το απόγευμα “πουλάει” αυτά που δεν μπορεί να παρέχει το πρωί!”

Share This


 Άρθρο Μαστορίδη Βασίλη

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας “άνοιξε” τα απογευματινά χειρουργεία, καλώντας το λαό της περιοχής να τα αξιοποιήσει – πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο με βάση τον “τιμοκατάλογο” του υπουργού “Εμπορίας Υγείας” Γεωργιάδη.

Την ίδια στιγμή, στο ίδιο το Νοσοκομείο, όπως καταγγέλλεται από εργαζόμενους, συνδικαλιστές και ΜΜΕ:

·           Το αιμοδυναμικό εργαστήριο, που αφορά την σωτηρία ανθρώπων με εμφράγματα, δεν λειτουργεί το Σαββατοκύριακο. Όσοι πάθουν έμφραγμα Σαββατοκύριακο μεταφέρονται σε νοσοκομείο στην Αθήνα.

·           Καρκινοπαθείς αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Αθήνα, γιατί το ογκολογικό τμήμα δεν λειτουργεί.

·           Δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος για στεφανιογραφίες. Όποιος χρειάζεται τέτοια εξέταση τον στέλνουν έξω σε ιδιώτες.

·           Αν προσέλθεις στα επείγοντα, σε περιμένει μια πολύωρη αναμονή, λόγω ελλείψεων σε προσωπικό. Το προσωπικό δίνει ηρωικό αγώνα, όμως δεν προλαβαίνει να εξυπηρετήσει την αυξημένη κίνηση.

 

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Σ’ όλη την Ελλάδα, σ’ όλες τις χώρες της ΕΕ, η κατάσταση παραμένει τραγική. Διαχρονικά, όλες οι κυβερνήσεις σε ΕΕ και Ελλάδα, τονώνουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, μειώνουν δραστικά την κρατική χρηματοδότηση για τη λαϊκή υγεία, ενισχύουν την εμπορευματοποίηση των εργασιών των δημόσιων συστημάτων Υγείας και των επιχειρηματικών κριτηρίων στη λειτουργία τους, καθώς και την ενίσχυση του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα.

Το ΚΚΕ, καλεί τις λαϊκές οικογένειες, τους ασθενείς, τους υγειονομικούς, να οργανώσουν την αγωνιστική τους συσπείρωση και πάλη, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ στην Υγεία.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη στήριξή του στους υγειονομικούς που δεν δέχονται να γίνουν έμποροι της Υγείας και να έχουν ασθενείς – πελάτες και κάτω από αντίξοες συνθήκες αγωνιούν για να παρέχουν υπηρεσίες Υγείας στον λαό.

Να απορρίψουν οι υγειονομικοί στην πράξη το “τυράκι” της ενίσχυσης των εισοδημάτων τους από τις πληρωμές των ασθενών – πελατών, που οδηγεί αντικειμενικά στη “φάκα” επιδείνωσης των εργασιακών, επιστημονικών και κοινωνικών αναγκών τους.

Το ΚΚΕ διαθέτει όλες τις δυνάμεις του για να ενισχυθεί η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, η μαχητική οργάνωση της λαϊκής πλειοψηφίας που μπορεί να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ.

Στην κατεύθυνση αυτή, διεκδικούμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στην Υγεία με φορολογία του κεφαλαίου, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζομένων. Κατάργηση όλων των πληρωμών και συμμετοχών των ασθενών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κατάργηση των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων – ιατρείων.

Για το ΚΚΕ, δεν νοείται Υγεία με κέρδος, “κόστος”, επιχειρηματική δράση. Δεν νοείται η Υγεία, ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, να είναι εμπόρευμα. Γι’ αυτό απαιτείται ενιαίο, αποκλειστικά κρατικό και δωρεάν σύστημα Υγείας, με επαρκή και σύγχρονο εξοπλισμό, με πλήρη στελέχωση και εκπαίδευση του αναγκαίου υγειονομικού προσωπικού σε κλάδους και ειδικότητες και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, να καταδικάσουν την ΕΕ και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομά της, είτε από τη θέση της κυβέρνησης, είτε ως “αντιπολιτευόμενη” συμπολίτευση.

Με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ, για τη διαμόρφωση των οικονομικών και κοινωνικών όρων, που η ανάπτυξη θα έχει κριτήριο τις ανάγκες του λαού, στην καθολική και απολύτως δωρεάν παροχή σύγχρονων υπηρεσιών πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης, διασφαλισμένα από το λαϊκό κράτος. Σε αυτές τις συνθήκες κατοχυρώνεται η περίθαλψη του λαού ως κοινωνικό αγαθό, αλλά και η απρόσκοπτη αξιοποίηση και εξέλιξη των επιστημόνων.

Βασίλης Μαστορίδης, 

Γραμματέας Κ.Ο. Νοσοκομείου του ΚΚΕ, Νοσηλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages