Εκδηλώσεις στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας για την επέτειο της γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εκδηλώσεις στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας για την επέτειο της γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Εκδηλώσεις στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας για την επέτειο της γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Share This

 


Με εθνική υπερηφάνεια τιμήθηκε σήμερα Κυριακή 7 Απριλίου σε έναν χώρο ιδιαίτερα σημαντικό για τη Μεσσηνία και την ιστορία μας η επέτειος της γέννησης του Ήρωα της Επανάστασης του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Κάτω από τον έφιππο ανδριάντα του Γέρου του Μοριά πραγματοποιήθηκαν οι τιμητικές εκδηλώσεις από το δήμο Οιχαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Το πρωί (11.00) τελέστηκε στο Ραμοβούνι μπροστά από τον ανδριάντα του Θ. Κολοκοτρώνη τρισάγιο, ενώ ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας, τον οποίον εκφώνησε ο Άγγελος Συρίγος, βουλευτής της ΝΔ Α’ Αθηνών, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εθνικού Ήρωα και στη συνέχεια η Φιλαρμονική του Δήμου Οιχαλίας παιάνισε τον Εθνικό μας Ύμνο. Τέλος, ακολούθησαν απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Μελιγαλά, Κολοκοτρωνέικα τραγούδια από τη χορωδία του Συλλόγου Πελοποννησίων Γαλατσίου, παραδοσιακοί χοροί από τον Σύλλογο Γυναικών Δωρίου “Οι Δωριείς”, τον Μορφωτικό Σύλλογο Μεσσηνίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμάτας “Αγία Τριάδα”, τον Σύλλογο Πελοποννησίων Ελευσίνας, τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο “Παράδεισος” Καλαμάτας Τμήμα Αναβίωσης “Παναγιώτης Κεφάλας” και από τον Σύλλογο Πελοποννησίων Αχαρνών “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”.

Δείτε εικόνες:

  

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages