Κινητοποίηση συνταξιούχων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για την απαξίωση τη υγείας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κινητοποίηση συνταξιούχων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για την απαξίωση τη υγείας

Κινητοποίηση συνταξιούχων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για την απαξίωση τη υγείας

Share This

 


Την έντονη αντίδρασή τους για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δημόσιες δομές υγείας και ιδίως για τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στα Νοσοκομεία, εκδήλωσαν το πρωί μέλη Σωματείων Συνταξιούχων της περιοχής, σε διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε έξω από την είσοδο του Νοσοκομείου Καλαμάτας…

Οι συνταξιούχοι άνοιξαν πανό με το σύνθημα και αίτημα για δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φώναξαν συνθήματα, ενώ αντιπροσωπεία τους συνάντησε και έθεσε τα αιτήματα, στη συνέχεια, στη διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη.

“Δεν αποδεχόμαστε και δεν νομιμοποιούμε αυτή την αθλιότητα” τόνισε ο πρόεδρος του Συνταξιούχων Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, αναφερόμενος στα επί πληρωμή απογευματινά ιατρεία και συνέχισε: “το Δημόσιο Σύστημα Υγείας πάει από το κακό στο χειρότερο. Η πολιτική τους για την υγεία είναι εγκληματική, δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό και αναμονή, να παρθεί πίσω η απόφαση λειτουργίας των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων”.

Ακόμη ο Παναγιώτης Κουφαλάκος τόνισε, μιλώντας για τα αιτήματα των συνταξιούχων: “Απαιτούμε πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλες τις δομές. Δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε αναισθησιολόγους στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας. Να προκηρυχθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις σε αυτά. Να θεσπιστούν ειδικά κίνητρα για τις θέσεις γιατρών στο νομό που βγαίνουν επανειλημμένα άγονες”.

Ο Χρήστος Αντωνόπουλος, πρόεδρος των συνταξιούχων του πρώην ΤΕΒΕ στη Μεσσηνία, από την πλευρά του υπογράμμισε: “Οι συνταξιούχοι έχουμε συμβάλει στον οικονομικό ιστό αυτής της χώρας, πληρώναμε εισφορές όλη μας τη ζωή. Μας τάξανε ότι τα γεράματα θα έχουμε αξιοπρεπή υγεία. Δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις μας παραπλάνησαν. Δεν ζητάμε να πάρουμε από τη τσέπη κανενός ούτε ένα ευρώ. Ζητάμε αυτά που έχουμε πληρώσει. Οι συνταξιούχοι του παλιού ΤΕΒΕ έχουν πληρώσει τις εισφορές τους, ζητάμε αυτά τα λεφτά που πληρώσαμε να μας επιστραφούν για καλύτερη υγεία, για καλύτερες μέρες, για αξιοπρέπεια για τον συνταξιούχο, για αξιοπρέπεια για την τρίτη ηλικία”.

Ο Γιώργος Δεληγιάννης, γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Μεσσηνίας “Ο Νέστωρ”, τόνισε ότι ο συνδικαλιστικός του φορέας είναι εναντίον της πληρωμής στα απογευματινά χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων και επίσης σημείωσε ότι “οι συνταξιούχοι, μετά τις περικοπές των συντάξεών τους, λόγω μνημονίων, έχουν φτωχοποιηθεί τόσο πολύ που με δυσκολία πληρώνουν τη συμμετοχή των φαρμάκων τους. Πολλές φορές δε δεν τα παίρνουν διότι δεν έχουν να τα πληρώσουν, ωστόσο οι εισφορές για τη δωρεάν δημόσια υγεία καταβάλλονται κανονικά”.

Σημειώνεται ότι στη διαμαρτυρία των σωματείων των συνταξιούχων της Μεσσηνίας παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, Νίκος Κουτουμάνος.

 

kalamatajournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages