Περιοδεία Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ – Λευτέρη Νικολάου Αλαβάνου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Περιοδεία Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ – Λευτέρη Νικολάου Αλαβάνου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Περιοδεία Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ – Λευτέρη Νικολάου Αλαβάνου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Share This


 Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με επικεφαλής τον Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο, ευρωβουλευτή. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, έγινε συνάντηση με την Ελένη Αλειφέρη, διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Επίσης συνομίλησε με εργαζόμενους του Νοσοκομείου όπου μεταξύ άλλων είπε:

” Η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ έχει κάνει πάνω από 100 παρεμβάσεις, ερωτήσεις και ομιλίες στο Ευρωκοινοβούλιο για θέματα της στελέχωσης, εξοπλισμού των δημοσίων νοσοκομείων, για τη στήριξη των διεκδικήσεων των αγωνιστών υγειονομικών τόσο κατά την πανδημία όσο και σήμερα.

Η κατάσταση στην Υγεία, η πολιτική των Κυβερνήσεων διαχρονικά, να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, η εντατικοποίηση της εργασίας όλων των υγειονομικών, διαμορφώνουν μια επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία του λαού.

Η απόφαση της κυβέρνησης για την λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων με τους “ασθενείς – πελάτες”, επεκτείνει τη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αυξάνοντας τα έσοδα τους, ως Α.Ε., από την τσέπη των ασθενών.

Η επίκληση της κυβέρνησης ότι αυτά γίνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, είναι ακόμα μια απόδειξη για τη σωστή θέση του ΚΚΕ: Ότι η ΕΕ είναι εχθρός των δικαιωμάτων του λαού και στην υγεία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν ευαγγέλιο τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θεωρούν την υγεία και το φάρμακο “κόστος” που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την ίδια στιγμή όλες οι Κυβερνήσεις έχουν κοινές προτεραιότητες που είναι οι επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, οι ΝΑΤΟικές δαπάνες και εξοπλισμοί, οι φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ο μόνος που θα τους σταματήσει είναι  ο λαός με τους αγώνες του.

Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους και όλες, στο πλευρό των υγειονομικών που δεν δέχονται να γίνουν έμποροι της υγείας και να έχουν ασθενείς – πελάτες. Μπαίνει μπροστά στον αγώνα στο πλευρό των ασθενών, του λαού, που δεν αντέχει να πληρώνει άλλο για υπηρεσίες υγείας που δικαιούται”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages