ΣΕ καλό δρόμο 7 νέα μικρά οδικά έργα στην Πελοπόννησο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΕ καλό δρόμο 7 νέα μικρά οδικά έργα στην Πελοπόννησο

ΣΕ καλό δρόμο 7 νέα μικρά οδικά έργα στην Πελοπόννησο

Share This


 Με πλήθος νέων οδικών έργων στην Πελοπόννησο επιχειρεί η Πολιτεία να διευκολύνει τις μεταφορές αλλά και την καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων.

Τα πιο πρόσφατα έργα, των τελευταίων 2 μηνών, στην περιφέρεια της Πελοποννήσου επικεντρώνονται στην αναβάθμιση οδικών αξόνων της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας.

Δείτε τα 7 νέα μικρά οδικά έργα στην Πελοπόννησο:

  • Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για το έργο «Αποκατάσταση Επαρχιακής Οδού Νο5 Τμήμα Αγία Ελεούσα-Λευκάκια». Αναθέτουσα αρχή του οδικού έργου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου -Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και ο προϋπολογισμός του έργου είναι 371.485,95€. Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗ μέχρι τις 27/11/2023 και η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 30/11/2023.
  • Στα σκαριά βρίσκονται νέα οδικά έργα στο Άργος. Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου ασφαλτόστρωσης και συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου της ορεινής επαρχίας Άργους. Ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου ανέρχεται σε 410.000 ευρώ, ενώ η προθεσμία για την ολοκλήρωσή του είναι 8 μήνες.
  • Σε δημοπράτηση βγήκε και επίσημα το έργο «Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού Μεγαλόπολης – Λυκαίου μέσω Θωκνίας » που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της Π.Ε. Αρκαδίας. Αναθέτουσα αρχή είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το κόστος με Φ.Π.Α. είναι 500.000 ευρώ. Η δημοπράτηση πραγματοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2023 και η αποσφράγιση των προσφορών ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Νοεμβρίου 2023. Η διάρκεια του έργου έχει εκτιμηθεί σε 6 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Το έργο χρηματοδοτείται από το 4o ΕΑΠ Μεγαλόπολης.
  • Πράσινο φως δόθηκε για νέο οδικό έργο στην Αρκαδία. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε τη Τρίτη 17 Οκτωβρίου, προέβη στην ανάδειξη προσωρινού μειοδότη για τις εργασίες αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου Βλόγγος – Αράχοβα, στον Δήμο Γορτυνίας στην Αρκαδία, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
  • Συνολικού προϋπολογισμού 830.000 ευρώ είναι τα τρία έργα στην Αρκαδία, τις συμβάσεις με τους αναδόχους των οποίων υπέγραψε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας. Συγκεκριμένα, τα έργα αφορούν στην α) συντήρηση και αποκατάσταση της βατότητας επαρχιακών και δημοτικών δρόμων στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ, β) αποκατάσταση βατότητα στην επαρχιακή οδό Τρίπολη – Νεστάνη – Σάγκα, με προϋπολογισμό 230.000 ευρώ και γ) συντήρηση και αποκατάσταση της βατότητας επαρχιακών και δημοτικών δρόμων στον Δήμο Γορτυνίας, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.
  • Στη συνεδρίαση της 7.11.2023 η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή προέβη επίσης στην έγκριση της δημοπράτησης του προϋπολογισμού 150.000 ευρώ έργου βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης στο οδικό δίκτυο της περιοχής Μάλης, στον Δήμο Τριφυλίας της Μεσσηνίας.
  • Η Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο στο, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, έργο βελτίωσης και συντήρησης της 7ης εθνικής οδού στη Μεσσηνία, στο τμήμα Ασπρόχωμα – Θουρία. Προέβη, επίσης, στην ανάδειξη προσωρινού ανάδοχου στο προϋπολογισμού 120.000 ευρώ έργο αποκατάστασης της 35ης επαρχιακής οδού, στο τμήμα εντός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Κέντρου, στον Δήμο Δυτικής Μάνης, στη Μεσσηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages