Παρέμβαση σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων Μεσσηνίας για να επανασυνδεθεί με ρεύμα σπίτι ηλικιωμένης με τα εγγόνια της - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παρέμβαση σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων Μεσσηνίας για να επανασυνδεθεί με ρεύμα σπίτι ηλικιωμένης με τα εγγόνια της

Παρέμβαση σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων Μεσσηνίας για να επανασυνδεθεί με ρεύμα σπίτι ηλικιωμένης με τα εγγόνια της

Share This

 


Τι αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή του τα Σωματεία: Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας, Σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ν. Μεσσηνίας, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Μεσσηνίας, Παράρτημα Συλλόγου συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ-τραπεζών

"Παρέμβαση στο κατάστημα του αντιπροσώπου της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας «ΗΡΩΝ» στην Καλαμάτα, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 23 Νοέμβρη αντιπροσωπεία σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων, για τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτι φτωχής ηλικιωμένης γυναίκας στο οποίο μάλιστα ζουν η κόρη και τα δύο ανήλικα παιδιά της.

Η εταιρεία έχει κόψει το ρεύμα εδώ και πάνω από ένα μήνα με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη και η οικογένειά της να ζουν στο σκοτάδι. Το μόνο εισόδημα που έχει είναι ένα επίδομα πρόνοιας με το οποίο όπως είναι φυσικό αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες διαβίωσης, ενοίκιο και λογαριασμούς.

Το χρέος στην «ΗΡΩΝ» έχει εκτιναχθεί στο ύψος των 1.000€, αφού αυτή και η οικογένεια της αδυνατούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς, ενώ για επανασύνδεση ζητούν 400€, ποσό που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καταβάλουν.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι απάνθρωπη και επικίνδυνη αφού η ηλικιωμένη γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά ζουν στο σκοτάδι και στο ψύχος. Πόσο μάλλον που αυτές τις μέρες επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και ο χειμώνας πλησιάζει.

Μετά την παρέμβαση των σωματείων η εταιρία δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι της οικογένειας της ηλικιωμένης και θα κάνει διακανονισμό των οφειλών της με ευνοϊκούς όρους που να μπορεί να αποπληρώσει.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν. Να καλέσουν και άλλους που είναι στην ίδια απαράδεκτη κατάσταση.

Παράλληλα απαιτούμε ο Δήμος Καλαμάτας να πάρει άμεσα θέση και να στηρίξει με κάθε τρόπο την ηλικιωμένη και την οικογένειά της.

Κανένας εργαζόμενος, συνταξιούχος, άνεργος δεν είναι μόνος. Ενισχύουμε και μαζικοποιούμε τα σωματεία μας. Με την οργάνωση και την πάλη μπορούμε να τους ανατρέψουμε τα σχέδια.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη, δεν σκύβουμε το κεφάλι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages