Ξεκινάει το έργο για τη Μονάδα Ηλιακής Ξήρανσης Λυματολάσπης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ξεκινάει το έργο για τη Μονάδα Ηλιακής Ξήρανσης Λυματολάσπης

Ξεκινάει το έργο για τη Μονάδα Ηλιακής Ξήρανσης Λυματολάσπης

Share This

 


TI ANΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η υλοποίηση ενός ακόμα σημαντικού έργου ξεκινά από τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας, μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Θανάση Βασιλόπουλο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Γιάννη Τόλιο, για το σπουδαίο περιβαλλοντικά έργο της διαχείρισης της λυματολάσπης.

Πρόκειται για μια διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής, που περιελάμβανε την ολοκληρωμένη πρόταση για την υλοποίηση υποδομής διαχείρισης ιλύος από εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων με τίτλο: «Μονάδα Ηλιακής Ξήρανσης ιλύος ΕΕΛ Καλαμάτας» προϋπολογισμού μελέτης που αγγίζει τα 8.000.000 €. Ανάδοχος του έργου, που χρηματοδοτείται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι η Κ/Ξ TEDRA – Τ.Ε.Σ. Α.Ε..

Βασιλόπουλος: “Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την ενίσχυση των υποδομών μας” 

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, υπογράμμισε την περιβαλλοντική αξία του έργου, τονίζοντας ότι «συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την ενίσχυση των υποδομών μας». Ο κ. Βασιλόπουλος, επεσήμανε ότι με την ολοκλήρωση του έργου η ΔΕΥΑ Καλαμάτας δεν θα χρειάζεται να μεταφέρει ετησίως 5.000 τόνους λυματολάσπης, αλλά θα τη διαχειρίζεται η ίδια με σύγχρονο τρόπο στις νέες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν.

399773913 900426525198837 7725279783016780768 n

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Προβλέπεται η κατασκευή τεσσάρων (4) ηλιακών ξηραντηρίων εντός του οικοπέδου της Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Καλαμάτας, στη νότια πλευρά του χώρου. Η τροφοδότηση της ιλύος καθώς και η απομάκρυνση του τελικού προϊόντος θα γίνεται από την ίδια πλευρά (ανατολική) των ξηραντηρίων. H τροφοδότηση θα γίνεται αυτόματα με σύστημα μεταφορικών κοχλιών, ενώ  και η απομάκρυνση της ξηραμένης ιλύος θα γίνεται επίσης αυτόματα, μέσω συστήματος μεταφορικών κοχλιών εκτός του ξηραντηρίου.

Για την ηλιακή ξήρανση της ιλύος της ΕΕΛ Καλαμάτας προβλέπεται η κατασκευή μονάδας υποδοχής αφυδατωμένης ιλύος, ηλιακά ξηραντήρια, μονάδα διάθεσης τελικού προϊόντος και κτίριο εξυπηρέτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages