ΣΤΑ σκαριά ο μπλε διάδρομος που θα ενώνει Καλαμάτα και την Ιταλία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΤΑ σκαριά ο μπλε διάδρομος που θα ενώνει Καλαμάτα και την  Ιταλία

ΣΤΑ σκαριά ο μπλε διάδρομος που θα ενώνει Καλαμάτα και την Ιταλία

Share This


 Από την Καλαμάτα στην Ιταλία οδηγώντας θα μπορούμε να πάμε τα επόμενα χρόνια, χρησιμοποιώντας έναν νέο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, ο οποίος θα διασχίζει όλα τα δυτικά Βαλκάνια.

Πρόκειται για ένα έργο που θα φέρει επανάσταση στις μετακινήσεις, ανάμεσα σε χώρες οι οποίες μπορεί να συνορεύουν μεταξύ τους, όμως έχουν αδύναμες οδικές συνδέσεις. Η ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου αναμένεται να οδηγήσει σε ανάπτυξη και μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των χωρών που θα ενώνει.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/2638f1f1994f770340aae8b262ea7787.jpg

Πώς θα ονομάζεται ο νέος αυτοκινητόδρομος Καλαμάτα – Ιταλία;

Η ονομασία αυτού του αυτοκινητόδρομου θα είναι «Μπλε Διάδρομος» (Blue Corridor στα Αγγλικά) και πρόκειται για ένα έργο συνεργασίας ανάμεσα σε 7 χώρες. Αυτές είναι οι Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία και Ελλάδα.

Η ολοκλήρωση του Μπλε Διαδρόμου θα επιτρέψει την πραγματοποίηση οδικών ταξιδιών που σήμερα είναι σημαντικά πιο δύσκολα. Χαρακτηριστικά, κάποιος θα μπορεί να ξεκινήσει από την Καλαμάτα και να φτάσει στην Τεργέστη της Ιταλίας, με άνεση και ασφάλεια. Φυσικά από εκεί θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το ιταλικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων και να πάει οπουδήποτε στη γειτονική χώρα ή σε οποιαδήποτε άλλη της Ευρώπης.

mple-diadromos-xartis

Τα οφέλη της Ελλάδας από τον Μπλε Διάδρομο

Επιπλέον, ο Μπλε Διάδρομος θα βοηθήσει στην εξωστρέφεια της Ηπείρου, μίας Περιφέρειας η οποία λόγω του ανάγλυφου που τη χαρακτηρίζει, έχει δύσκολες μετακινήσεις.

Το συνολικό μήκος του Μπλε Διαδρόμου θα είναι 1.500 km περίπου και η κάθε χώρα αναλαμβάνει να κατασκευάσει το δικό της κομμάτι, προβλέποντας τη διασύνδεση με εκείνα των γειτονικών της χωρών.

Αυτή τη στιγμή η Κροατία έχει κάνει τη μεγαλύτερη πρόοδο, ενώ η Ελλάδα έχει ήδη προκηρύξει το κομμάτι που θα ενώνει τα Ιωάννινα με την Κακκαβιά. Πιο νότια ο αυτοκινητόδρομος θα εξυπηρετείται από την Ιόνια Οδό και μετά την Πάτρα από την επέκταση της Ολυμπίας Οδού μέχρι τον Πύργο. Το τελευταίο κομμάτι που μένει να κατασκευαστεί από εκεί και μετά, είναι η σύνδεση Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.

gocar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages