Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Με πτήση από Μόναχο 18 Φεβρουαρίου ανοίγει η τουριστική σεζόν - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Με πτήση από Μόναχο 18 Φεβρουαρίου ανοίγει η τουριστική σεζόν

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Με πτήση από Μόναχο 18 Φεβρουαρίου ανοίγει η τουριστική σεζόν

Share This


 
Με πτήση της Aegean από Μόναχο στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» θα ανοίξει στις 18 Φεβρουαρίου 2024 η νέα ταξιδιωτική σεζόν που αναμένεται να είναι καλύτερη από τη φετινή καθώς οι εταιρείες έχουν προγραμματίσει περισσότερες τακτικές  συνδέσεις με Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία. Αντιθέτως και μέχρι τώρα στις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών οι συνδέσεις με Γερμανία είναι στα φετινά επίπεδα, δηλαδή μειωμένες σε σχέση με το 2022. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα δεν έχει προγραμματίσει δρομολόγιο η ακριβή Lufthansa από Μόναχο για Καλαμάτα ενώ για πρώτη φορά φέτος η φθηνή θυγατρική της  Discover Airlines θα συνδέει την πρωτεύουσα της Βαυαρίας με τον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος. Περισσότερες πτήσεις για την Καλαμάτα έχει προγραμματίσει η Jet2 από Λονδίνο, Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ και η Volotea νέες πτήσεις από Λυών και Λιλ. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, το καλοκαίρι του 2024 θα υπάρχουν 8 πτήσεις την εβδομάδα για Λονδίνο, 4 για Βιέννη, 3 για Άμστερνταμ και  2 για Παρίσι, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Ζυρίχη και Μπέργκαμο.

Η αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας με Αθήνα κάθε Πέμπτη και Σάββατο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Aegean, θα ξεκινήσει στις  4 Απριλίου. Η Aegean την άνοιξη θα συνδέει την Καλαμάτα εκτός από το Μόναχο, με το Ελσίνκι και με την Κοπεγχάγη καθώς και με το Γκέτεμποργκ (με πτήση Καλαμάτα – Κοπεγχάγη – Γκέτεμποργκ – Καλαμάτα).

Λόγω του πολέμου στη Γάζα κανένας δεν γνωρίζει αν θα επαναληφθεί το 2024 η αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας με Τελ Αβίβ.

Στις προγραμματισμένες τακτικές πτήσεις θα προστεθούν σταδιακά και μισθωμένες πτήσεις ενώ άγνωστο είναι το μέλλον της σύνδεσης της Καλαμάτας με τη Θεσσαλονίκη που προσωρινά καλύπτεται από την Aegean επειδή η κυβέρνηση δεν έχει προκηρύξει νέο διαγωνισμό για την άγονη γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages