Θυρανοίξια Ιερού Ναού στη Νέα Κορώνη Μεσσηνίας παρουσία του Μητροπολίτη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Θυρανοίξια Ιερού Ναού στη Νέα Κορώνη Μεσσηνίας παρουσία του Μητροπολίτη

Θυρανοίξια Ιερού Ναού στη Νέα Κορώνη Μεσσηνίας παρουσία του Μητροπολίτη

Share This


 
Με την παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης και της Κορώνης τελέσθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου, τα θυρανοίξια του εκ βάθρων ανακαινισθέντος Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου στον οικισμό Καστέλλια της Νέας Κορώνης. Της Ακολουθίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς πλαισιωμένος από κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κορώνης.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας των θυρανοιξίων τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής των Εισοδίων και η Αρτοκλασία. Μετά το πέρας του εσπερινού ο Πρωτοσύγκελλος, μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, συνεχάρη τον εφημέριο της ενορίας π. Παναγιώτη Λαλιώτη για το έργο της εκ βάθρων ανακαίνισης του Ναού αλλά και όσους συνέβαλαν. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε το Ίδρυμα “Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια” και τον Δήμο Μεσσήνης και προσέφερε τιμητικές πλακέτες εκ μέρους της ενορίας. Τύχη αγαθή και ευλογημένη συγκυρία τελέσθηκε και η Ακολουθία επί τη συμπληρώσει σαράντα ημερών από την γέννηση ενός βρέφους στην ενορία το οποίο χάριτι Θεού θα λάβει το όνομα Μαρία, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages