Ελαιόλαδο: ΠΓΕ στην Ινδία το εξαιρετικό παρθένο ΠΟΠ «Καλαμάτα» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ελαιόλαδο: ΠΓΕ στην Ινδία το εξαιρετικό παρθένο ΠΟΠ «Καλαμάτα»

Ελαιόλαδο: ΠΓΕ στην Ινδία το εξαιρετικό παρθένο ΠΟΠ «Καλαμάτα»

Share This

 


Ως προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ) στην Ινδία καταχωρήθηκε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ «Καλαμάτα».

Συγκεκριμένα, στις 31 Οκτωβρίου 2023 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα Γεωγραφικών Ενδείξεων του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Κυβέρνησης της Ινδίας η καταχώριση της προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης.

Η Ινδία είναι η επόμενη μεγάλη αγορά, στην οποία ο Αγροτικός Συνεταιρισμός  «Ένωση Μεσσηνίας» κατάφερε, μετά από μια πολυετή και απαιτητική διαδικασία, το εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ «Καλαμάτα» να προστατεύεται έναντι απομιμήσεων και να απαιτούνται οι εγκεκριμένες προδιαγραφές που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το όνομα (Καλαμάτα) και την περιοχή προέλευσης (Μεσσηνία).

Το εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ «Καλαμάτα» να προστατεύεται έναντι απομιμήσεων και να απαιτούνται οι εγκεκριμένες προδιαγραφές που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το όνομα (Καλαμάτα) και την περιοχή προέλευσης (Μεσσηνία)

Ανοίγονται καινούργοι δρόμοι

«Αυτή η προστασία έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η Ινδική αγορά θα αποτελέσει στο μέλλον στόχο των ελληνικών εξαγωγών μιας και η Ινδία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό μετά την Κίνα, με 1,36 δισεκατομμύρια κατοίκους. Συνεπώς, είναι ένα παράθυρο στο μέλλον», επισημαίνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «προστατεύουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ «Καλαμάτα» παγκοσμίως, και διασφαλίζουμε την μοναδικότητα του ανοίγοντας καινούργιους δρόμους και προοπτικές συνεργασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα».

Ως επόμενο βήμα το επόμενο διάστημα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η «Ένωση Μεσσηνίας» θα είναι και η προστασία της «Ελιάς Καλαμάτας» ΠΟΠ μετά από μια σειρά χωρών, στις οποίες έχουν πετύχει την προστασία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages