Παρουσία του Αρχιεπισκόπου ο Εσπερινός των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου ο Εσπερινός των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου ο Εσπερινός των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Share This

 


Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Καλαμάτας για την εορτή του Αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, αλλά και για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επισκοπος Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Κοζάνης κ. Παύλου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου ,Καρθαγένης κ. Μελετίου, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Λήμνου κ. Ιεροθέου, Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, Θήρας κ. Αμφιλοχίου, Γόρτυνος κ. Νικηφόρου, των Θεοφιλ. Επισκόπων Αμορίου κ. Νικηφόρου, Ζηνουπόλεως κ. Ιακώβου (Μεσσηνιακής καταγωγής) και Λακαιδεμονίας κ. Θεοφίλου και του εορτάζοντος Σεβ. Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου.

Με το πέρας του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε από καρδιάς τόν Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι άπαντες οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος «εν ενί στόματι και μιά καρδία» εύχονται για την μακροημέρευσή του και την κατ΄άμφω υγεία αυτού, επ΄αγαθώ της δόξης και της ενότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Μακαριώτατος αντιφωνήσας ευχήθηκε πολυχρόνια ποιμαντορία στον κ. Χρυσόστομο, επ΄αγαθώ της Εκκλησίας του Χριστού και της Πατρίδος. Επίσης ο Σεβ. Μεσσηνίας ευχαρίστησε δεόντως και την πλειάδα των Αρχιερέων, τον Ιερό Κλήρο, τους εκπροσώπους των Αρχών, καθώς και το εκκλησίασμα για την τιμητική παρουσία τους.

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages