Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία των εργατικών σωματείων στην Καλαμάτα – “Το Πολυτεχνείο ζει” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία των εργατικών σωματείων στην Καλαμάτα – “Το Πολυτεχνείο ζει”

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία των εργατικών σωματείων στην Καλαμάτα – “Το Πολυτεχνείο ζει”

Share This

 


Με υψωμένες σημαίες της Παλαιστίνης και του ΠΑΜΕ και με συνθήματα όπως “Το Πολυτεχνείο ζει – Έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί”, “Ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός”, “Στο Πολυτεχνείο μίλησε ο λαός, ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός”, “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η μεγάλη συγκέντρωση και πορεία των εργατικών σωματείων για το Πολυτεχνείο και για την υποστήριξη του Παλαιστινιακού λαού που σφαγιάζεται στη Γάζα από το κράτος του Ισραήλ…

Η συγκέντρωση των εργατικών σωματείων πραγματοποιήθηκε στην πλατεία 23ης Μαρτίου και ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Αργύρη Σμυρνή, εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης, τον φοιτητή Κώστα Κουβαρά από το Φοιτητικό Σύλλογο της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Γιάννης Λαγογιάννης, από το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα.

Συμμετείχαν μεταξύ άλλων τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Τροφίμων, Γάλακτος και Ποτών, το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας, ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας.


Γιάννης Λαγογιάννης

Αργύρης Σμυρνής

Κώστας Κουβαράς

Οι ομιλητές στη συγκέντρωση τόνισαν ότι “ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποτελεί αγωνιστική παρακαταθήκη για το σήμερα. Ειδικά τώρα που συντελείται η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης τα συνθήματα του παραμένουν επίκαιρα. Το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα μόνο πόνο και δυστυχία φέρνει. Εμείς οι εργαζόμενοι μέσα από το συλλογικό μας αγώνα μπορούμε να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας. Για αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, ανθρώπινα ωράρια, για ειρήνη. Ετσι τιμάμε τους νεκρούς μας και στον ίδιο δρόμο συνεχίζουμε, μέχρι την νίκη”.

Στο τέλος της πορείας οι διαδηλωτές ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στην παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων, έξω από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, διεκδικώντας Δημόσιο, Δωρεάν Σύστημα Υγείας, να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού ώστε όλες οι δομές Υγείας Μεσσηνίας να είναι σε θέση να προσφέρουν σύγχρονες και ασφαλείς υπηρεσίες υγείας σε όλο το λαό.

kalamatajournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages