Δυναμικό παρόν έδωσαν οι Δικηγόροι Καλαμάτας στη μεγάλη συγκέντρωση-πορεία στο κέντρο της Αθήνας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δυναμικό παρόν έδωσαν οι Δικηγόροι Καλαμάτας στη μεγάλη συγκέντρωση-πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Δυναμικό παρόν έδωσαν οι Δικηγόροι Καλαμάτας στη μεγάλη συγκέντρωση-πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Share This


 Δυναμικό παρόν έδωσαν σήμερα οι Δικηγόροι Καλαμάτας στη μεγάλη συγκέντρωση-πορεία στο κέντρο της Αθήνας μαζί με χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τις στρεβλώσεις που αυτό δημιουργεί με το τεκμαρτό εισόδημα.

Οι δικηγόροι, των οποίων η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν μαζικότατη, συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί μπροστά από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στην οδό Ακαδημίας και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κοραή, όπου είχαν συγκεντρωθεί επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και άλλοι κλάδοι ελευθέρων επαγγελματιών.
Όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, στην Πλατεία Συντάγματος.

Με συνθήματα όπως "Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα-Η αξιοπρέπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη", σαράντα και πλέον δικηγόροι της Καλαμάτας βρέθηκαν από το πρωί στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν, μαζί τους και ο πρόεδρος Κώστας Μαργέλης, συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας επιστημονικών συλλόγων και φορέων, αυτοαπασχολούμενων και εμπόρων, ελεύθερων επαγγελματιών που βλέπουν ακόμα ένα φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο να έρχεται.

Στην ομιλία τους στην συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η Κυβέρνηση αγνοεί τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, τους φορολογεί οριζόντια και άδικα για εισοδήματα που δεν έχουν αποκτήσει και οδηγεί σε αφανισμό χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
«Την ίδια στιγμή που εφαρμόζει αυτή τη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες», επισήμανε ο πρόεδρος της Ολομέλειας, "αφήνει στο απυρόβλητο εταιρείες και επιχειρήσεις που εμφανίζουν ζημιές για πολλά χρόνια καθώς και τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, τα μερίσματα, τη συγκέντρωση κεφαλαίου κοκ.
«Για όλους εμάς,» , κατέληξε ο κ Βερβεσός, «το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξή μας και την αξιοπρέπειά μας. Έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο αλλά και σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία που πλήττεται από τις κυβερνητικές επιλογές, που κινδυνεύει με επαγγελματικό αφανισμό, που στοχοποιείται γενικά και αδιάκριτα και άδικα ως φοροφυγάς».

Στην σημερινή συγκέντρωση μετείχαν:

1. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ
2. ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
3. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
4. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
5. ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
6. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
7. ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
8. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
9. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
10. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
11. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΤΑΧΙ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΑΤΑ)
12.ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
13.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
14. ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
15. ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
16 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages