Κατάσχεση πρώτης κατοικίας για απλήρωτο ΕΝΦΙΑ ύψους 8.000 ευρώ στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κατάσχεση πρώτης κατοικίας για απλήρωτο ΕΝΦΙΑ ύψους 8.000 ευρώ στην Καλαμάτα

Κατάσχεση πρώτης κατοικίας για απλήρωτο ΕΝΦΙΑ ύψους 8.000 ευρώ στην Καλαμάτα

Share This


 Κινητοποίηση ενάντια σε κατάσχεση πρώτης κατοικίας διοργανώνεται τη Δευτέρα 20 Νοέμβρη στις 10 π.μ. έξω από την Εφορία Καλαμάτας. Στην κινητοποίηση καλεί ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, μέλος του οποίου είναι η ιδιοκτήτρια του σπιτιού.

Η ΔΟΥ Καλαμάτας προχωρά σε κατάσχεση της πρώτης κατοικίας μίας γυναίκας για χρέη 8.000 ευρώ στον ΕΝΦΙΑ, που με ληστρικό τρόπο προσαυξήθηκαν κατά 3.500 ευρώ με τόκους μέσα σε μία πενταετία, όπως αναφέρει ο Σύλλογος.

Επιπλέον ο Σύλλογος υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του πως «σαν την συναγωνίστρια υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις, που βγαίνουν τα σπίτια τους στο σφυρί από το κράτος. Καταδικάζουμε τη νέα φοροληστεία που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση στο όνομα της “φορολογικής δικαιοσύνης” τη στιγμή που από τη μια τριπλασιάζει τα βάρη για τους πιο αδύναμους επαγγελματίες και από την άλλη συνεχίζει τις προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες και τους βιομήχανους.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αυτοαπασχολούμενους, με τις γυναίκες αυτοαπασχολούμενες που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα στο μικρομάγαζο και παράλληλα να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να στηρίξουν τις οικογένειές τους.

Ακόμα και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για επίδομα και άδεια μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες στο ύψος του κατώτατου μισθού αποτελεί κενό γράμμα, καθώς εξαιρεί όσες αυτοαπασχολούμενες δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα!!!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Να σταματήσει η συγκεκριμένη κατάσχεση.
Να διευκολυνθεί η συναγωνίστρια με ανθρώπινη ρύθμιση προκειμένου να μπορεί να ανταποκρίνεται και να επιβιώνει ταυτόχρονα. Το ίδιο να γίνει για κάθε μικρό επιχειρηματία που αντιμετωπίζεται από το κράτος με τον ίδιο τρόπο.
Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα για το φορολογικό.
Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου για τους μη μισθωτούς στα 12.000 ευρώ (όπως ήταν πριν την κρίση), προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Προοδευτική αύξηση της φορολογίας στα κέρδη, με μείωση στα χαμηλά εισοδήματα και αύξηση ως το 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, που προεκλογικά η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει. Καμία αναμονή μέχρι το 2025. Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
Ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός. Μείωση της προμήθειας των τραπεζών στις τραπεζικές συναλλαγές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages